Războiul zălăuanilor cu ciorile

Războiul zălăuanilor cu ciorile

Odată cu venirea primăverii, a început și cuibăritul ciorilor, care ușor, ușor au acaparat copacii de prin cartierele Zalăului. Și cum “o bucurie” nu vine niciodată singură, întâmplarea face ca arborii în care păsările și-au ales domiciliul, să se afle tocmai lângă parcările rezidențiale, plătite de locatarii imobilelor aflate în imediata vecinătate.

În zona Simion Bărnuțiu, a început războiul ciorilor, în adevăratul sens al cuvântului. În cuiburile din copaci s-au aciuat zeci, poate sute de ciori, care fac viața locatarilor de acolo un infern. Mașinile din parcări sunt efectiv acoperite de excrementele ciorilor, așa că zilnic găsești locatari, dintre cei cu mașinile atinse de “noroc”, cu găleata sau ligheanul în parcare, spălând mizeria lăsată de păsări pe autoturisme. Noaptea este și mai rău. Croncănitul ciorilor creează un vacarm de nedescris, spre disperarea celor ce au copii copii mici. Locatarii care dețin animale de companie, și aici vorbim de câini, se plâng și ei că nu-i pot controla noaptea să nu latre la auzul ciorilor. Simfonie, nu alta.

Câteva persoane care locuiesc în zona invadată de ciori ne-au povestit că au fost la Primăria Zalău și au depus niște sesizări. Mai exact, oamenii au cerut ca problema lor să fie rezolvată, iar ciorile să fie alungate din zonă, argumentând că “nu-și mai pot ține mașinile în parcare din cauza mizeriei produse de ciori, și nu mai suportă zgomotul, colonia păsărilor fiind numeroasă”.

De cealată parte, reprezentanții administrației locale au declarat, pentru Graiul Sălajului, că la Primăria Zalău nu a fost înregistrată vreo cerere de acest sens.

“Până în prezent, în acest an, la Primăria Municipiului Zalău și unitățile subordonate, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la deranjul produs de ciori în municipiu”, afirmă administrația locală.

Acum, e posibil să aibă dreptate toată lumea. Oamenii spun că au depus, primăria spune că nu a înregistrat. Mai exact, din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au lăsat cererile în cutia amplasată în holul instituției, fără să primească vreun număr de înregistrare. Nu se știe dacă acele hârtii au ajuns ori ba, până în acest moment, acolo unde trebuie pentru a fi soluționate.

Am aflat, tot de la reprezentanții primăriei, cine ar fi responsabil cu alungatul ciorilor din oraș.

“Activitatea Societății Citadin de toaletare a arborilor și de întreținere a spațiilor verzi, precum și a mobilierului urban, fântânilor arteziere, parcurilor, statuilor și monumentelor aferente domeniului public și privat al municipiului Zalău contribuie la asigurarea curățeniei domeniului public și privat inclusiv sub aspectul deranjului produs de păsări”, ne informează administrația locală.

About Author

1 Comment

  1. Bibita

    Sa îl pună pe Ianchis Dinu sa le cânte ! Cu siguranța le va alunga! O măsura benefică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *