Râul Crasna, poluat cu dejecții animaliere

Râul Crasna a fost poluat cu dejecții animaliere. Cursul de apă este atent monitorizat în prezent de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Duminică, 25 februarie, în jurul orei 17.00, s-a primit o sesizare cu privire la faptul că, pe raza localității Giorocuța, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale și olfactive. Reprezentanții Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj și Satu Mare s-au deplasat în teren și au prelevat probe de apă din mai multe secțiuni.

În urma investigațiilor în teren, reluate în cursul zilei de luni, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj au identificat probleme în stocarea deșeurilor lichide provenite din activitatea de creștere a bovinelor. De pe un teren în pantă, acestea au fost antrenate de precipitații în râul Crasna. Unda de poluare s-a propagat în județul Satu Mare. Angajații SGA Satu Mare continuă monitorizarea cursului de apă. Nu a fost identificată mortalitate piscicolă.

“Specialiștii Laboratorului de Calitatea Apelor precizează că aplicarea procedurilor specifice pentru obținerea rezultatelor analizelor implică parcurgerea unor etape de prelucrare a probelor, determinarea concentrațiilor și verificarea rezultatelor, fiecare etapă necesitând anumite intervale de timp pentru fiecare indicator de calitate analizat. În urma centralizării rezultatelor analizelor, instituția noastră va comunica poluatorului tipul de sancțiuni care se vor aplica conform prevederilor legale”, au declarat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *