decembrie 2, 2022

Rata șomajului se apropie de 5 la sută în Sălaj

La sfârșitul lunii septembrie 2022, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj a fost de 4,89 la sută, 0,7 procente mai mare decât în august şi cu 0,41 procente mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul total de şomeri la finele lunii septembrie 2022 a fost de 4.384 persoane, mai mare cu 30 persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

Potrivit AJOFM Sălaj, din totalul şomerilor înregistraţi, 665 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.719 șomeri neindemnizați.

Pe medii de rezidență, 3.574 șomeri provin din mediul rural, iar 810 şomeri sunt din mediul urban.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40-49 de ani (1.053), urmaţi de cei cu vârstă între 30 şi 39 ani (916), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani (309).

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar reprezintă 43% din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj. Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă 27% din total, iar cei cu studii universitare 3%.

La nivel național, rata șomajului a fost, în luna septembrie, de 2,88%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *