septembrie 28, 2022

Rata șomajului în Sălaj, aproape dublă comparativ cu media națională

La sfârșitul lunii iulie 2022, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj a fost de 4,18 la sută, mai mare decât cea din luna anterioară cu 0,09 puncte procentuale şi mai mică cu 0,68 puncte procentuale decât cea din luna iulie a anului 2021.

Numărul total de şomeri la finele lunii iulie 2022 a fost de 4.343 de persoane, mai mare cu 93 de persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

La nivel național, în luna iulie rata țomajului a fost de 2,56 la sută.

Din totalul şomerilor înregistraţi în evidențele AJOFM Sălaj, 589 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.754 șomeri neindemnizați. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 31 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 124 de persoane faţă de luna precedentă.

Cei mai mulți șomeri (3.515 persoane) provin din mediul rural. În mediul urban figurează 828 şomeri.

Cei mai mulţi dintre ei au între 40 și 49 de ani (1.032), urmaţi de cei cu vârsta între 30 şi 39 ani (893), la polul opus aflându-se persoanele între 25 și 29 de ani (307).

După nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj, reprezentând 43 la sută din numărul total al persoanelor fără loc de muncă.

Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă 28 la sută din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare, 3 la sută.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.