Rata de promovare sub media pe tara la examenul de Bacalaureat

In judetul Salaj, rata de promovare la examenul de Bacaluareat, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 60,26 la suta, spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean. Asta inseamna ca ne plasam sub media pe tara cu aproape 3 procente. La nivel national, rata de promovare este de 62.9 la suta.

Pentru promotia curenta, rata de promovare este de 66,07 la suta in Salaj si de 71,4 la suta la nivel national. Doar absolventii din promotiile anterioare au reusit sa obtina medii mai bune decat colegii lor din tara. In cazul lor, rata de promovare a fost de 26,89 la suta in Salaj si de 25 la suta in tara.

Colegiul National „Silvania” Zalau si Colegiul National „Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei dau cei mai multi elevi de 10

In acest an, 3 candidati au obtinut media generala 10: doi de la Colegiul National „Silvania” Zalau si unul de la Colegiul National „Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei.

40 candidati au obtinut nota 10 la proba de Limba si literatura romana, 16 candidati au obtinut nota 10 la proba de Limba si literatura materna, 80 candidati au fost notati cu 10 la proba obligatorie a profilului, 103 candidati au primit 10 la proba la alegere a profilului si a specializarii. La nivel national, au fost inregistrate 232 de medii de zece.

Top 5 licee fruntase la Bacalaureat

Cele mai mari procente de promovare s-au inregistrat la Colegiul National „Silvania” Zalau (96, 57 la suta), Liceul de Arta „Ioan Sima” Zalau (88, 57 la suta), Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai” Zalau (88,46 la suta) si Colegiul National „Simion Barnutiu” Simleu Silvaniei (87, 06 la suta).

Nota minima de promovare, pentru fiecare disciplina, este 5, iar media finala pentru promovarea examenului trebuie sa fie cel putin 6.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, se vor afisa duminica, 5 iulie 2020 .

Procentul celor care iau examenul scade, usor, de la un an la altul

In 2019, in Salaj au fost 7 medii de 10 la examenul de Bacalaureat, toate obtinute de elevi ai Colegiului Naţional “Silvania” din Zalau.

Rata de promovare a fost anul trecut de 61,24 la suta inainte de contestatii si de 61,89 la suta dupa solutionarea celor 587 de contestatii depuse.

La nivel national, rata de promovare a fost in 2019 de 63,78 la suta.
In 2018, rata de promovare a fost in Salaj de 61,92 la suta, fata de 69,7 la suta la nivel national.About Author

2 Replies to “Rata de promovare sub media pe tara la examenul de Bacalaureat”

  1. Sub conducerea PSD toate merg din bine in mai bine dar in jos! Cu ministri ca Genunche la invatamant n-ai cum sa vezi crestere in rezultate. In plus modelele promovate de ei sunt de hoti, analfabeti si smecheri. Ce sa invete tinerii!

  2. “Genunche” la Minister, senatoreasa Pop Maria Lucy, nevasta lui Ghita Vanatorul. la Salaj, cam asa oameni “conduceau” invatamantul in tara si in judete!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *