Rata de infectare cu COVID în Sălaj, puternic „viciată” de numărul redus de teste

4
775

Județul Sălaj se află în coada clasamentului la nivel național, pe penultimul loc, în ceea ce privește numărul de teste covid efectuate.

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Sănătății, în primele 4 zile din luna martie în Sălaj s-au făcut, în total, 318 teste RT PCR. Doar județul Vrancea stă mai rău decât Sălajul, cu numai 25 de teste făcute în 4 zile. La polul opus se află capitala, cu o medie de peste 3.500 de teste zilnice, urmată de județele Timiș și Cluj.

Așa se face că județul Vrancea figurează cu una din cele mai mici rate de infectare din țară, în timp ce Timiș figurează cu cea mai mare rată de infectare. Acest lucru ar trebui să ne dea serios de gândit cu privire la corectitudinea incidenței raportate în Sălaj (2,36 cazuri la mia de locuitori), ținând cont că și aici se fac teste puține. Cu alte cuvinte, e posibil ca numărul de cazuri să fie mult mai mare în realitate decât pe hârtie, dar, pentru că populația nu este testată, aceste îmbolnăviri să nu apară în datele oficiale. În aceste condiții, nu putem vorbi de o imagine clară cu privire la rata reală de infectare.

4 COMENTARII

  1. apoi, ce e asa rau in Salaj? Daca raportezi la numarul de locuitori e mai rau in Bucuresti decat la noi!!!! Nu ganditi deloc, scrieti doar dupa ce va baga pe gat ministerul. Ziaristi de c…

  2. Date gresite! Vizitati site-ul data.gov.ro de unde puteti afla ca nr teste efectuate pe zi este de exemplu in 03.03 de 512 (PCR) plus teste rapide 252!
    Va rugam, noi citizori ai ziarului Dvs. Sa va informati din surse sigure!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.