septembrie 30, 2022

Raportul Citadin Zalău: Trei spații de joacă și trei străzi, modernizate complet

Primăria Zalău a alocat fonduri și în acest an societății Citadin pentru modernizarea spațiilor de joacă de pe raza muncipiului, lucrările fiind finalizate de curând la trei dintre ele: în zona blocului Lira, în spate la Zahana și pe strada Victor Deleu. Asta după ce au fost complet modernizate spațiile de joacă din Parcul Central și Parcul Rotary din Brădet.

Potrivit informării Biroului de presă al Primăriei Zalău, spațiile de joacă au fost delimitate cu borduri noi, au fost realizate alei asfaltate de jur împrejurul spațiului de joacă; au fost asfaltate accesele pietonale spre scările blocurilor, s-au montat echipamente de joacă moderne, aparate de fitness, băncuțe și coșuri de gunoi, arbuști și plante ornamentale. Toate parcurile au asigurat iluminatul public cu led și sistem de supraveghere cu camere video.

De asemenea, în toate spațiile de joacă s-a montat covor tartan pentru confortul și siguranța copiilor care utilizează spațiile. Pentru cele de la Lira și de pe strada Victor Deleu s-au montat și garduri de protecție.

Trei străzi asfaltate complet și una pietruită

Printre lucrările finalizate de echipele Citadin Zalău, lucrări cuprinse în planul de investiții al Primăriei, se regăsesc asfaltarea străzii Dudului din cartierul Ortelec, asfaltări pe strada Nouă și pe Aleea Octavian Goga, lucrări de modernizare în Stadion, dar și lucrări în cartierul Sărmaș.

Pe strada Dudului au fost realizate lucrări de captare a apelor pluviale prin pozarea conductei și a căminelor colectoare; s-a realizat un zid de prijin, s-au așternut două straturi de asfalt – binder și uzură și s-au amenajat căile de acces cu asflat către proprietăți.

În cartierul Sărmaș au fost cuprinse lucrări de continuare a drumului cu balast și piatră, a fost realizată o rigolă deschisă pe toată lungimea drumului, descărcarea apelor pluviale și realizarea unui podeț prin montarea unui tub din beton armat cu diametru 1200 mm. În Stadion, în zona blocului S2 s-au reconfigurat căile de acces la scările blocului și s-au pavat, s-au asfaltat trotuarele și s-a realizat o scafă betonată pentru evitarea inudării garajelor din zonă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.