Raportat la populație, Zalăul are mai mulți funcționari decât Clujul și Oradea

8
2973

Consilierii locali USR PLUS solicită reducerea numărului de funcționari din Primăria Zalău și instituțiile subordonate acesteia. Potrivit unor date prezentate de aceștia, municipiul are, raportat la numărul de locuitori, mai mulți funcționari decât Oradea sau Clujul.

De altfel, la ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, aceștia au cerut eliminarea din organigrama aparatului administrativ zălăuan măcar a celor 24 de posturi vacante din Organigrama și Statul de funcții al Aparatului de specialitate al primarului. Demersul lor nu a avut succes, deoarece pentru a modifica organigrama este nevoie mai întâi de avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) și apoi de votul favorabil al consilierilor locali, după ce va fi inițiat un proiect de hotărâre în acest sens.

„Poate suntem noi, cei din USR PLUS, prea radicali și prea focusați pe eficientizarea activității sau poate nu înțelegem cum funcționează de fapt administrația locală. Însă, dacă ne uităm un pic la primăriile din jur care performează, o să vedem diferențe uriașe: la Oradea – cu o populație de circa 221.413 locuitori sunt angajați 478 funcționari cu 49 funcții de conducere (raport: 1 șef/9,76 angajați/469 locuitori); la Cluj-Napoca – la o populație de 323.108 locuitori sunt angajați 816 funcționari cu 79 funcții de conducere (raport: 1 șef/10,33 angajați/395 locuitori). La Zalău, în schimb, suntem <campioni>: 1 șef/7,34 angajați/239 locuitori, deci dublu angajați comparativ cu Oradea raportat la numărul de locuitori. Comparația între eficiența celor trei administrații vă las pe dumneavoastră să o faceți”, spune consilierul local Alin Guler.

La recensământul din 2011, municipiul Zalău avea  56.202 locuitori.

8 COMENTARII

 1. Nasol.Probabil calculul este facut pe o populatie estimata aiurea.Interesant este ca populatia estimata oricum nu apare in articol.La cea a Zalaului ma refer.Scapare?Sau intentie, Alina?
  Ni se tot spune ca suntem 60.000.Oricine poate vedea ca in fiece bloc de locuinte sunt en’spe apartamente parasite.Suntem de fapt undeva la 30-40.000 ramasi in oras.
  Cat priveste povestile useristilor,inca n-am vazut decat ciolaniada si la ei.Probabil sunt suparati ca numai dom Primar poate oferi in continuare sinecuri celor apropiati.Si lor nu li se prea ofera.Inca….

 2. Citeste ultima fraza din articol si vei avea si numarul de locuitori! Iar ciolaniada a fost si pana acum, uita-te la cati fosti si foste, cati pensionari din diverse institutii reangajati si taietori de frunze!

  • Ai dreptate.Cer scuze Alinei.M_au indus in eroare insiruirile de la judetele precedente.Dar imi pastrez parerea ca suntem mult mai putini decat in statistici.Si ca veni vorba.La recensamant,dk intr_un apartament de bloc nu sta nimeni si vecinii declara ca respectivii sunt in Spania,cum se pune ? Zalauan sau madrilean?

 3. No pi normal.. Zalaul e un oras „pe pile”. Totul merge pe pile aici. Apar posturi la buget peste noapte.. Sa dea domnul ca Premierul Citu sa faca ce si-a propus si sa dea afara toti babalacii care lucra la stat si habar nu au sa porneasca bine calculatorul si toti prostovanii care ocupa functii fara cunostinte, ei stiind sa lucreze doar in „pdf” (pentru cunoscatori). Atata timp cat orasul va fi condus politic, vom avea doar numiri politice, pile si nepotisme. Si nu ma refer doar la PSD, si PNl face acelasi lucru,

 4. Pt ultimii ultimii doi deștepți care au postat, nu președintele desemnează sau aloca funcții respectiv locuri de munca în primarii, consilii etc. Acestea s-au făcut în ultimii ani cu sprijinul celor care s-au aflat în executiv.
  În schimb, dacă nu se țin de cuvinte cei de acum prin „curățarea” instituțiilor publice, înseamnă că sunt exact ca precedenți lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.