septembrie 30, 2022

Rapid Jibou a suferit în jocul cu Minaur Baia Mare

Ramasa descoperita în aceasta vara pe mai multe posturi, vicecampioana Salajului a luptat cât a putut în jocul din faza I a Cupei României, desfasurat în fata maramuresenilor miercuri dupa-amiaza la Jibou, dar elevii lui Ciprian Roja au fost nevoiti la final sa paraseasca terenul de joc învinsi

rn

Rapid Jibou – Minaur Baia Mare 0 – 2 (0 – 1)

rn

La fel ca si anul trecut, Rapid Jibou a fost echipa care a reprezentat Salajul la faza nationala a Cupei României.
Daca adversarul de anul trecut a fost Progresul somcuta Mare, maramuresenii de la Minaur Baia Mare au fost partenerii de joc pentru partida din faza I a Cupei României, editia 2018 – 2019 a jibouanilor.
Din pacate, ca si în partida din anul 2017, desfasurat la Recea (lânga Baia Mare), Alex Turcu si compania au fost învinsi, fiind eliminati prematur din competitie.
De data aceasta, adversara a fost una mai robusta si care a creat frica pe Somes înca de la tragerea la sorti, cu atât mai mult cu cât Rapidul a pierdut în aceasta vara mai multi jucatori importanti.
Cu un unsprezece improvizat, salajenii au încercat sa se ridice la nivelul adversarei, însa a fost greu. A fost greu pentru elevii lui Ciprian Roja si sa ajunga la poarta, astfel ca în prima repriza nu am putut remarcat doar o singura ocazie la poarta celor de la Minaur.
Este vorba de superba incursiune a “capitanului” Alex Turcu, cel care trecut de mai multi adversari, a intrat în suprafata de pedeapsa si a sutat violent, dar mingea a lovit bara laterala.
De cealalta parte, elevii lui Dorin Toma si-au facut jocul fara prea multa de risipa de energie. Fara sa forteze, Minaur a ajuns de mai multe ori la poarta lui Jiboului, dar experimentatul Adrian Notigan a avut mai multe interventii salvatoare.
În minutul 21, goal-keeper-ul Rapidului nu a mai avut ce sa mai faca si formatia din Baia Mare a deschis scorul. Dupa o diagonala de peste 30 de metri de la stânga, experimentatul Marius Feraru a intrat în careu pe partea dreapta si a sutat la poarta. Notigan a respins în lateral, dar apararea gazdelor a fost una visatoare si Valer Giurgiu a putut sa înscrie din aproprie fara sa fie jenat de vreun adversar.
Pâna la pauza, diferenta de pe tabela de marcaj putea creste, dar ba oaspetii s-au jucat cu ocaziile, ba Notigan a parat.
Având o banca de rezerve foarte subtire, tehnicianul Jiboului nu a putut arunca în teren forte proaspete la pauza. Totusi, în minutul 55, Ciprian Roja l-a introdus în joc pe Vlad Ortelecan, cel care astfel si-a putut anunta revenirea la Rapid.
Jibouanii au mai echilibrat jocul la mijloc, dar fara sa aduca prea mare pericol la poarta maramuresenilor.
În aceste conditii, nici elevii lui Dorin Toma nu au fortat. Totusi, în minutul 73, a mai venit un gol în poarta lui Notigan, dupa o frumoasa faza de joc, finalizata de Sandu Bococi printr-un sut la firul ierbii, chiar lânga bara din dreapta portarului jibouan.
Astfel, Rapid Jibou paraseste competitia înca din prima faza, iar situatia pe Somes nu este prea roza si pentru ca totul sa redevina la normal e nevoie de mai multi jucatori cu experienta. Altfel, din acea frumoasa echipa care anul trecut s-a batut la titlu pâna spre finalul sezonului si chiar a putut schimba campioana, s-ar putea transforma într-o formatie de pluton…

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.