noiembrie 29, 2022

Rapid Jibou a fost eliminată din Cupa Romaniei, după un meci dramatic

Faza naţională a Cupei României a debutat miercuri după-amiază cu prima etapă, în care a fost angrenată şi Rapid Jibou, câştigătoarea fazei judeţene în sezonul trecut.

Adversara formaţiei sălăjene a fost Progresul Şomcuta Mare, o echipă în faţa căreia Rapid Jibou s-a impus încă din primele minute. Chiar dacă a jucat în deplasare, pe cocheta bază sportivă din Săsar, jibouanii au început mai bine, iar în primele 15 minute au şi avut câteva ocazii. Cea mai mare a fost ratată de Vlad Buda, care după ce a scăpat singur cu portarul advers, a tras pe lângă poartă!

În minutul 20, sălăjenii au reuşit să deschidă scorul. Mai întâi au beneficiat de o lovitură liberă din preajma careului, iar la execuţia lui Alex Turcu, un apărător advers a făcut henţ în careu. ”Centralul” Kovacs Szabolcs a indicat punctul cu var, de unde Alex Turcu a trimis un şut precis, fără speranţe pentru portarul advers.

În continuare, sălăjenii au dominat, iar maramureşenii au avut o singură ocazie, la lovitura de cap a lui Zaslati Florin, care a trecut pe lângă poarta lui Noţigan.

În chiar ultimele minute din prima repriză, elevii lui Ciprian Roja nu au ştitu să gestioneze jocul şi după o fază care nu anunţa mare lucru s-au văzut egalaţi, la lovitura de cap a lui Ionuţ Buhai. Şi cum nu era de ajuns, după niciun minut, acelaşi jucător a avut o acţiune în bandă şi a trimis la colţul lung pentru 2 – 1.

Lucrurile s-au complicat pentru Rapid Jibou din minutul 50, când fundaşul Marius Mureşan a comis un fault în postură de ultim apărător şi a fost eliminat. Însă, în teren, tot Rapid Jibou a dominat, după ce gazdele au cedat fizic.

Mihai Brânduşe putea egala, dar şutul său a nimerit bara transversală, însă şi cei de la Progresul puteau închide meciul, după câteva contraatacuri tăioase, însă portarul Adrian Noţigan a  fost la post.

Partida de la Săsar a fost una interzisă cardiacilor, mai ales pe final, când Rapid Jibou a revenit în joc. Era ultimul minut de prelungiri, iar la un corner a urcat în careu şi portarul Adrian Noţigan. După o respingere, mingea a ajuns tocmai la goalkeeper-ul Jiboului, care a trimis un şut violent şi a egalat pentru 2 – 2.
Toată lumea se pregătea de prelungiri, dar Progresul Şomcuta Mare a mai avut un atac, de pe urma căruia a beneficiat de o lovitură de pedeapsă. Adrian Noţigan s-a remarcat din nou şi la nici 30 de secunde după ce a marcat, acesta a apărat şi lovitura de pedeapsă, astfel că a fost omul care a trimis meciul în prelungiri.

Calificarea în faza a II-a părea aproape, mai ales că în prima repriză de prelungiri, Alex Turcu a scăpat singur spre poarta adversă şi putea marca, însă a fost deposedat înaintea şutului.

Cei care au marcat au fost însă maramureşenii, care au trecut în avantaj prin şutul lui Roland Scwartzcopf, cu doar două minute înainte de pauză.

A doua repriză de prelungiri a devenit însă fără istoric, în care Rapid Jibou a căzut definitiv. Jibouanii au rămas în 10 oameni, după ce şi portarul Adrian Noţigan a fost eliminat, iar în poartă a intrat Mihai Molnar, care a avut intervenţii bune.

În ultimele minute, Progresul Şomcuta Mare a mai marcat prin Bogdan Bârle, care a trimis în poarta goală din 5 metri, iar maramureşenii s-au impus cu 4 – 2 şi s-au calificat în faza următoare a Cupei României.

De cealaltă parte, Rapid Jibou a rămas cu un gust amar după acest joc, deoarece Progresul Şomcuta Mare era o echipă de bătut, însă a fost mai precisă în momentele cheie, profitând şi de superioritatea numerică pe care a avut-o încă din minutul 50.

Progresul Şomcuta Mare – Rapid Jibou 2 – 2 (2 – 1), 4 – 2 d.p.

Au marcat: Ionuţ Buhai (45 şi 45+2), Roland Scwartzcopf (103) şi Bogdan Bârle (117), respectivAlex Turcu (20 – 11m) şi Adrian Noţigan (90+4)

Progresul: Andrei Blidar – Ştefan Colar (cpt.), Vlad Pop, George Mureşan, Răzvan Făzăcaş, Andrei Mihalca, Dan Mărieş, Ionuţ Buhai, Bogdan Bârlea, Bogdan Buşică şi Zaslati Florin.Rezerve: Gheorghe Prodan – Dănuţ Hagan, Antal Rozmalin,Roland Scwartzcopf, Cătălin Chişu, Tagyi Adrian şi Flaviu Avram. Antrenor. Dan Mircea

Rapid Jibou: Adrian Noţigan – Vlad Lazăr, Cristian Ţurcaş, Marius Mureşan, Mihai Molnar, Vlad Buda, Alex Turcu (cpt.), Marius Haiduc, Mihai Brînduşe, Flaviu Porumb şi Dan Zaharia.Rezerve: Marcel Petcu – Adrian Pop, Marius Muntean jr, Rareş Pintea, Andrei Teglaş şi Florin Moldovan. Antrenor: Ciprian Roja. Preparator fizic: Vlad Paşcalău

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *