Rapid Jibou – Mesesul Treznea 7-6 (0-1, 2-2, 7-6 d.p.)
Vineri, 19 iunie, incepand cu orele 18,00, Stadionul Municipal din Zalau a fost gazda finalei Cupei Romaniei – faza judeteana, in aceasta ultima runda, intalnindu-se echipele Rapid Jibou si Mesesul Treznea. Vremea buna de afara a facut ca meciul sa fie urmarit de peste 400 de spectatori, acestia avand ocazia sa vada la lucru doua echipe ai caror jucatori „au alergat dupa minge mai mult decat «fotbalistii» din Liga I, platiti cu zeci si sute de mii de euro”, dupa cum spunea, la finalul meciului, un spectator multumit de calitatea jocului. A fost un joc barbatesc, cu multe intrari la minge tari, care au dat impresia unui joc dur, arbitrul fiind de mai multe ori apostrofat de cei din tribuna, dar si de cei din teren sau de pe banca de rezerve. Totusi, singura intrare a brancardierilor pe teren a avut loc in minutul 98. Arbitrul Ciprian Demian a impartit cartonase galbene in dreapta si in stanga, pentru faulturi, henturi, simulari, impingeri, sutari in minge dupa fluierul arbitrului sau injuraturi pe teren. Doua dintre cartonase, cate unul pentru fiecare echipa, i-au fost semnalate arbitrului de centru de catre tusieri.
Amandoua echipele au incercat sa nu ofere adversarilor prea multe lovituri libere din preajma careului (dovada stau doar cele 3 cornere de fiecare parte pe durata celor 120 de minute de joc), insa aparatorii nu s-au dovedit la fel de inspirati in atingerea balonului cand acesta ajungea in careu. Astfel, primele doua goluri au fost marcate din lovitura de pedeapsa: in minutul 24, 1-0 pentru echipa condusa de Aurel Petrean, Mesesul Treznea, gol marcat de Marius Cosma, iar in minutul 35, Ciprian Roja egaleaza pentru Rapid, dupa un penalty contestat indelung de suporterii echipei din Treznea aflati in tribuna. Echipa de pe Somes preia conducerea in minutul 61, prin Adrian Farcas, care, din careul de 6 metri, reuseste sa impinga mingea in poarta. In minutul 75, capitanul de echipa al celor din Treznea, Daniel Sabau, reia din careu in dreapta portarului jibouan, fara speranta pentru acesta, si scorul devine din nou egal, 2-2 (tabela de marcaj ramane insa inerta pana in minutul 87, cand va arata scorul real, 2-2).
Si Rapidul, si Mesesul au avut peste 10 suturi la poarta, fazele succezandu-se cu repeziciune dintr-un careu in celalalt, dupa contraatacuri si un-doi-uri reusite. Din dorinta de a plasa mingea acolo unde portarul sa nu o poata ajunge, atacantii ambelor echipe au „reusit” sa rateze chiar si din 4 metri, trimitand cu capul sau cu piciorul pe langa portar, dar si pe langa poarta. Cum aceasta metoda nu a dat rezultate, au incercat sa suteze puternic la poarta, dar, de fiecare data, portarii au reusit sa prinda mingea sau sa o respinga.
S-au terminat cele 90 de minute cu scorul de 2-2, s-au terminat si prelungirile cu acelasi scor si au venit loviturile de departajare. Aici, portarul Rapidului, Ionut Chechedi, a reusit sa respinga de langa bara sutul trimis de Claudiu Murg, aducand victoria echipei de pe malul Somesului.
La finalul partidei, capitanul echipei castigatoare, Ciprian Roja, a spus: „Azi a fost un meci greu, un meci disputat, dar eu cred ca am meritat victoria pentru ca am „stat” mai bine in teren si am alergat mai mult. Nu este victoria unui jucator, nu este o victorie pentru ca am prins o zi mai buna decat adversarii, este victoria unor jucatori care s-au antrenat timp de un an pentru a castiga o competitie. Multumim sponsorilor nostri – Primaria Jibou, MCH Baia Mare si Sportul Salajean – pentru sustinere si speram ca la anul sa pastram trofeul, dar si sa promovam in Liga a III-a”.