Rambursarile de TVA vor fi efectuate de 3 ori pe luna

Suma datorata de stat firmelor sub forma rambursarilor de TVA va fi platita de trei ori pe luna, in zilele de 4, 24 si 29 ale lunii, iar 80% din plati vor fi directionate catre companiile fata de care exista cele mai vechi restante, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea. “Se va plati de trei ori pe luna, pe 4, 24 si 29, iar 80% din plati sunt destinate celor care se afla in coada de asteptare, restul de 20% urmand sa fie achitat astfel incat sa nu depaseasca o perioada de 45 zile. Dorim ca, in cateva luni, stocul de datorie sa fie la zero, astfel incat nimeni sa nu mai sune la Ministerul Finantelor sau la administratiile locale pentru a cere rambursarea TVA”, a spus Pogea.
Ministrul a aratat ca sistemul de rambursare va fi unul computerizat si monitorizat permanent. Cele mai recente date ale ANAF arata ca valoarea rambursarilor intarziate de TVA catre contribuabili a crescut cu 10,2% in mai, la 1,937 miliarde lei, de la 1,757 miliarde lei in luna anterioara, in timp ce restantele de peste un an si-au marit ponderea in totalul sumelor neachitate la 6%.
ANAF a anuntat luni ca va stabili un termen maxim de 45 de zile pentru solutionarea controalelor incrucisate in cazul solicitarilor de rambursare a TVA, care s-ar putea, insa prelungi pana la 90 de zile in “cazuri justificate”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *