Rambursarile de TVA, achitate integral in urmatoarele 60 de zile

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat, luni seara, la discutiile cu reprezentantii patronatelor, ca suma totala datorata de stat firmelor sub forma rambursarilor de TVA va fi platita integral in urmatoarele 60 de zile, a declarat, marti, George Paunescu, presedintele ACPR. “La discutiile de aseara (n.r. luni), ministrul Finantelor ne-a informat ca toata suma deTVA datorata de stat va fi platita integral in urmatoarele 60 de zile”, a afirmat presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), intr-o conferinta de presa.
El a mai spus ca Pogea a anuntat ca, incepand cu 8 iulie, sumele de rambursat de catre stat sub forma de TVA se vor plati in ordinea cronologica a depunerii cererilor de rambursare.
Presedintele UNIMPRESA (uniunea intreprinderilor italiene in Romania), Stefano Albarosa, a afirmat ca daca statul are pretentia ca firmele sa isi plateasca datoriile la timp si acesta ar trebui sa indeplineasca la termen obligatiile de plata fata de companii. Cele mai recente date ale ANAF arata ca valoarea rambursarilor intarziate de TVA catre contribuabili a crescut cu 10,2% in mai, la 1,937 miliarde lei, de la 1,757 miliarde lei in luna anterioara, in timp ce restantele de peste un an si-au marit ponderea in totalul sumelor neachitate la 6%.
La intalnirea de luni seara cu premierul Emil Boc, ministrul de Finante si ministrul Muncii, Marian Sarbu, patronatele au propus o serie de masuri pentru iesirea Romaniei din criza si relansarea economiei.
ANAF a anuntat luni ca va stabili un termen maxim de 45 de zile pentru solutionarea controalelor incrucisate in cazul solicitarilor de rambursare a TVA, care s-ar putea, insa prelungi pana la 90 de zile in “cazuri justificate”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *