octombrie 3, 2022

Raluca Kelemen, in topul portarilor de la Mondiale!

In meciurile Romaniei de la turneul final, “portarita” de la HC Zalau a avut evolutii bune spre foarte bune, iar intr-o statistica intocmita de Federatia Internationala de handbal se afla pe locul 4 la cele mai multe mingi parate!

rn

Timp de doua saptamani, na?ionala Romaniei de tineret a participat la Campionatul Mondial din Ungaria, unde s-a clasat pe locul 8.
Pentru iubitorii handbalului salajean interesul de a urmari acest turneu final a fost mult mai mare, avand in vedere ca pe banca tehnica a “tricolorelor” s-a aflat Gheorghe Tadici, iar in lotul Romaniei au fost si trei jucatoare de la HC Zalau, este vorba de Diana Nichitean, Andreea Stinga si Raluca Kelemen.
Daca primele doua au evoluat mai putin, “portarita” Raluca Kelemen a impresionat la acest turneu final, chiar daca nationala Romaniei s-a clasat doar pe locul 8. Kelemen a evoluat in toate cele noua partide disputate de Romania si aproape in fiecare joc s-a remarcat prin paradele sale, astfel ca la finalul turneului a reusit sa intre in topul celor mai buni portari.
Potrivit unei statistici intocmite de Federatia Internationala de Handbal, “portarita” de la HC Zalau se situeaza pe locul 4 intr-un clasament al portarilor cu cele mai multe parade.
Raluca Kelemen a reusit sa se remarce si sa pareze nu mai putin de 76 de mingi, dintr-un total de 214 aruncari spre poarta sa. Portarul de la HC Zalau a strans un procent de 36%, cu 2% mai putin decat Ten Holte Yara de la Olanda, care cu un procentaj de 38% si cu 91 de mingi parate dintr-un total de 237 de aruncari s-a clasat pe primul loc in acest top.
Pe locul secund in acest top al portarilor s-a clasat Milling Amalie de la Danemarca cu 85 de parade din 220 de aruncari, in timp ce pe locul al treilea a fost Arruda Renata Lais de la Brazilia cu 82 de interventii din 203 aruncari.
Cele mai bune meciuri facute de Raluca Kelemen la turneul final au fost in grupe cu Japonia, avand un procentaj de 44% si sapte interventii la 16 actiuni, dar si cu Angola, cand a fost decisiva la calificarea in optimi. in acest meci, tanara “portarita” a ajuns sa pareze 22 de aruncari dintr-un total de 43, reusind sa apere si doua aruncari de la 7 m, astfel ca a strans un procentaj de 51%!
si in meciul din optimi, cu Croatia, Kelemen a avut un rol important in calificarea Romaniei in sferturi, ea avand 10 interventii la 22 de aruncari, (procentaj de 45%).
“Raluca Kelemen ne-a ajutat foarte mult la Campionatul Mondial. A avut interventii bune la meciurile din grupe, dar si in partida cu Croatia, din optimi. Aceste evolutii o pot ajuta sa prinda experienta”, a spus Gheorghe Tadici.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.