septembrie 24, 2023

Raiffeisen scade dobanda la credite

0

Creditarea va creste, cel mai probabil, intr-un ritm anual mult mai normal, de 10-15%, fata de nivelurile de peste 40% inregistrate in perioada 2007-2008, a declarat Razvan Munteanu, vicepresedintele Diviziei Retail a Raiffeisen Bank. “Acordul de finantare externa semnat cu importante institutii internationale (FMI, CE, BERD, BM) are deja un efect direct asupra perceptiei de risc fata de Romania. Pasul firesc care urmeaza este reducerea costului de finantare externa, ceea ce poate conduce la costuri de creditare mai mici. Cu siguranta insa nu ne vom mai intoarce la exuberanta activitatii de creditare din 2007-2008, adica peste 40%. Cel mai probabil, creditarea va creste intr-un ritm anual mult mai normal acum, de 10-15%”, a declarat, intr-un comunicat, oficialul bancii.
Raiffeisen a decis sa scada cu 3-4 puncte procentuale dobanzile la creditele noi acordate in lei sau in euro. Banca a inregistrat anul trecut un profit net de 165 milioane de euro, in crestere cu 75,6% fata de 2007.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut