Raed Arafat: Cum sa circulam cu masina pentru a fi protejati de COVID-19

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a explicat intr-un interviu la Digi24 care sunt situatiile in care se impune purtarea mastii de protectie in masina personala.

rn

Gestul cetatenilor de a alege masina in detrimentul transportului in comun este apreciat de Raed Arafat.

rn

Masina personala, alegere ideala in pandemie

rn

Raed Arafat lauda initiativa romanilor de a circula cu precadere cu ajutorul masinilor proprii. Astfel, spune medicul, se evita supraaglomerarea transportului in comun. Totusi, Arafat este constient ca asta presupune ingreunarea traficului. Aceasta optiune este insa una avantajoasa in situatia de fata, a pandemiei.

rn

"Faptul ca oamenii au iesit cu masinile personale este un lucru bun, pentru ca nu aglomereaza transportul public in comun, in acelasi timp, normal ca asta inreguneaza circulatia, dar de fiecare data pentru fiecare chestie exista un avantaj si un dezavantaj".

rn

"Poate in aceasta faza, cei care si-au folosit masinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectati cu virusul, in cazul in care intrau in mijloacele de transport in comun aglomerate" a spus seful DSU..

rn

Totodata, Raed Arafat explica situatiile in care masca de protectie trebuie purtata si in masina personala.

rn

Masca de protectie, in masina personala

rn

Secretarul de stat atentioneaza cu privire la o situatie speciala. Acesta explica cum calatoria alaturi de alte persoane impune purtarea mastii de protectie in masina. Astfel, cei care nu locuiesc in aceeasi casa trebuie sa se protejeze.

rn

"Ce vreau sa subliniez e ca daca iei vecinul cu tine sau daca iei pe cineva cu care nu stai de regula in acelasi loc, in apartament, in casa, in masina trebuie purtata masca".
Totodata, Raed Arafat sfatuieste cetatenii sa calatoreasca cu geamurile intredeschise atunci cand au alaturi alte persoane. Acest timp de comportament este esential si la drumurile parcurse cu taxi-ul.

rn

"Asta intotdeauna sa fie inteles, si in masina trebuie purtata masca, daca persoanele din masina nu sunt intotdeauna impreuna si chiar lasate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine sa se obisnuiasca cu el lumea, daca in masina sunt pasageri care nu stau impreuna de regula", a conchis Secretarul de Stat, Raed Arafat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *