Racordare gratuită la rețeaua de energie electrică, pentru toți românii

0
5298

Companiile distribuitoare de energie electrică vor suporta costurile de racordare la rețea pentru noii clienți. Aceste costuri se vor reflecta ulterior în factura consumatorilor, însă nu vor depăși 1% din tariful de distribuție. Legea care prevede acest lucru ( Legea 290/2020) a intrat în vigoare în data de 19 decembrie și stabilește că operatorii de distribuție energie electrică vor fi obligați să racordeze toţi solicitanţii.

Actul normativ prevede că, în cazul consumatorilor casnici, operatorii de distribuție au obligația de a racorda noii clienți în termen de 90 de zile de la obținerea autorizației de construire. Operatorul va putea recupera costurile cu racordarea în următorii cinci ani.

Racordarea la rețelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând clienților finali non-casnici se va efectua prin instalații de racordare cu lungimi până la 2500 de metri. Costurile cu proiectarea și execuția instalației de racordare a locurilor de consum deținute de clienții non-casnici sunt suportate de către operatorii de distribuție concesionari.

Din luna octombrie, este în vigoare o prevedere asemănătoare cu privire la racordarea la rețeaua de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.