septembrie 28, 2023

Răcire accentuată a vremii și ninsori

1

Se anunță temperaturi scăzute și ninsori în următoarea perioadă în județul Sălaj. Începând de joi, ora 12.00, potrivit meteorologilor, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile.

Fenomele meteorologice periculoase (frigul extrem, intensificările vântului și ninsorile) pot fi periculose și de aceea trebuie să ne protejăm cât mai bine. Îmbrăcați-vă gros; cât stați afară, mișcați-vă permanent pentru a vă păstra căldura corporală și feriți-vă de ţurţurii care se pot forma pe clădiri; evitați trecerea, în mod brusc, din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu; mâncaţi regulat şi consumaţi multe lichide, evitând excesul de cofeină sau alcool; protejaţi persoanele în vârstă, care au probleme de sănătate, copiii și femeile însărcinate; purtați încălțăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a evita căderile; în situații de urgență, apelați numărul unic 112.

De asemenea, mijloacele de încălzire vor fi foarte solicitate în această perioadă, motiv pentru care pompierii sălăjeni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor: verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere; nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; nu puneți în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; nu adormiţi cu soba aprinsă; verificaţi integritatea aparatelor şi a mijloacelor de încălzire electrice; decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi, cu soba aprinsă ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

1 thought on “Răcire accentuată a vremii și ninsori

  1. Chear atita incultura poate sa fie in poporul Roman? Atiti doctoranti cu studii in strainatate la cele mai inalte scoli si ocupind toate functiile bine platite din Romania nu pot gasi, determina si scoate la iveala daca Vlad Voiculescu are studii ! sau are ceva hirtii “neconforme”
    Mare lucru ! Zice unu ca : portarul de la parlament stie dar nu vrea sa spuna !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut