noiembrie 29, 2022

Putini salajeni vad litoralul

Cati salajeni sunt pe litoral? Cam un turist din 300, ne spun specialistii care se ocupa de aceasta statistica. E departe si mai ales nu avem bani. 

Mai mult de 36% din turistii care au ajuns în acest sezon pe litoralul românesc provin din Bucuresti, în timp ce din judetul Timis sunt 5,2%, din Cluj – 5%, din Prahova aproape 4%, din Arges – 3,8%, iar din Iasi 3,5%. La polul opus se afla judeţele Tulcea, Mehedinti si Salaj, care, împreuna, nu acopera nici macar 1% din totalul turistilor, potrivit unui studiu realizat pe un esantion de peste 32.000 de rezervari de catre portalul litoralulromanesc.ro.
Salajenii sunt la coada clasamentului, unde intrecem doar judetele Tulcea (0,16%), Mehedinti (0,34%), Salajul contribuind cu 0,35% din numarul turistilor pe litoral.

Nu-i nimic, strugurii sunt acri,
iar mancarea este stricata

Litoralul romanesc a fost anul acesta in centrul mai multor scandaluri legat de faptul ca restaurantele ai terasele vand mancare stricata.
“n luna iulie inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au verificat unitatile aflate în zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, Costinesti si Mangalia. Iar in urma controalelor inspectorii au constatat o serie de neconformitati, respectiv: depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena; etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *