Putem solicita certificate digitale COVID

     

Proiectul de Ordonanță de Urgență care reglementează eliberarea certificatelor digitale Covid, din data de 1 iulie, a fost aprobat în ședința de marți a Executivului. Așadar, de joi, cei care doresc să călătorească între țările Uniunii Europene, pot să descarce acest certificat digital.

Documentul poate fi solicitat de persoanele vaccinate împotriva Covid-19, de cele care au trecut recent prin boală și de către cele care au un test PCR negativ.

Certificatele privind vaccinarea, testarea sau vindecarea de Covid-19 sunt eliberate de Ministerul Sănătății, prin intermediul platformei web certificate–covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Veridicitatea cerificatului digital este garantată de codul unic QR. Acest cod se va scana la punctul de trecere vamală, iar documentul va putea fi prezentat atât în format tipizat, pe hârtie, cât și pe telefon.

Certificatele verzi digitale au termene de valabilitate diferite. Certificatele de testare sunt valabile 24 sau 72 de ore, în funcție de tipul de test, certificatele de vindecare pot fi folosite 180 de zile, iar certificatele de vaccinare sunt considerate valabile până la data de 30 iunie 2022.

Certificatul verde lansat la nivelul Uniunii Europene este gratuit, securizat și va ajuta la reluarea călătoriilor, în siguranță.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.