noiembrie 29, 2022

Handbalul a tinut capul de afis prin Mondialele din Japonia si prin felul de a se manifesta al antrenorului Ryde,suedez, dar antrenor pentru Romania " Imi pare rau pentru Ungaria, o sa revad ultima faza".

rn

Dupa jocul cu Kazasthan spunea ca : " Trebuia sa o odihnesc pe Cristina Neagu pentru maine, imi trebuie sa blocheze loviturile". Aceste declaratii vin sa contrasteze cu jocurile din teren unde Cristina Neagu a tras pur si simplu echipa dupa ea fie ca a fost vorba de jocul din Main Round cu Rusia ori celelalte cu Suedia si Japonia.
La 43 de ani distanta e diferenta intre gimnasta Nadia Comaneci cu sapte note de 10 la barna la Montreal si Cristina Neagu, MVP multor partide si invingatoarea de una singura in partide cu miza. Nadia Comaneci
prin plecarea in 1989 in SUA e putin probabil sa fie antrenoarea Romaniei la gimnastica. La fel in cazul Cristinei Neagu la handbal. Sunt sectoare sportive in cadere libera si asa se prezinta situatia la mai multe discipline sportive, nu se produc sportivi autohtoni, nu se lasa antrenorii autohtoni sa arate ce pot, se prefera de diriguitorii sportivi sa ia totul gata. Invazia sportivilor straini in Romania e in crestere direct proportional cu gradul de necunoastere al cunostintelor la Testul PISA ( Programme for International Student Assessment), la matematica, stiinte, scris , adresate tinerilor de 15 ani.
Traim vremuri in sport in care organismele internationale vegheaza ca sportivii cei mai buni sa fie acolo sus.
Cazurile de dopaj in lume au culminat in aceste zile cu excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice de Vara din Japonia 2020 si Olimpiada de Iarna din 2022 de la Beijing- China. Afacerea RUSADA , spun sit-urile avizate, a luat fiinta imediat dupa Jocurile Olimpice de la Soci- Rusia 2014. Inca de la JO de la Londra din 2012 a fost pus in practica un mecanism de contracarare a castigarii medaliilor de tarile vest-europene de catre organismele ruse. Mai multi presedinti de federatii au demisionat in Rusia pe parcursul acestor ani, in frunte chiar cu seful Agentiei Anti-doping, dr. Rodchentkov plecat in SUA. Agentia WADA este garantia ca sportul trebuie sa fie curat. Continua campionatele din Vestul Europei cu goluri de exceptie din Italia si Spania sau Anglia. Sfarsitul de an 2019 se arata furtunos si imprevizibil. Agitatia ligii a III-a in Romania e intrecuta de Liga II-a si Liga I-a, deoarece continua.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *