septembrie 28, 2023

PSD vrea impozitarea progresivă a veniturilor

0

Partidul Social Democrat doreşte să introducă impozitarea progresivă după alegerile anticipate. Social-democraţii intenţionează ca, in cadrul unui eventual guvern de coaliţie cu liberalii, să menţină cota unică şi să introducă impozitarea progresivă. In momentul de faţă economiştii partidului lucrează la mai multe variante de impozitare progresivă, aceasta urmand fi introdusă după alegerile anticipate. Una dintre formule presupune ca nivelul impozitării să fie 0 pentru cei cu venituri de pană la 1000 de lei şi 15 la sută pentru cei cu venituri intre 1000 şi 2000 de lei. De asemenea, nivelul impozitării creşte la 25 la sută pentru veniturile intre 2000 şi 4000 de lei urmand ca veniturile celor cu peste 4000 de lei să fie impozitate cu 40 la sută. Prim-vicepreşedintele PSD Sălaj, Iuliu Nosa, crede că in momentul de faţă impozitarea liniară nu poate aduce bugetului de stat veniturile necesare. “Este clar pentru noi ca partid politic că nu putem creşte veniturile la bugetul de stat păstrand o impozitare liniară. Şi pentru a avea aceste venituri se vor stabili coeficienţi de impozitare a veniturilor”, a declarat deputatul.

COTA UNICĂ RĂMANE IN CONTINUARE
Un alt argument social-democrat pentru introducerea impozitării progresive este acela că in momentul de faţă cota unică nu aduce destule venituri la buget. “Cota unică nu produce acele venituri care să poată susţine toate cheltuielile pe care ţara le face”, a completat Iuliu Nosa. Chiar dacă PSD nu vede in cota unică un element pentru sustenabilitatea cheltuielilor statului cota unică va fi păstrată. Surse din PSD spun că se va păstra cota unică in cazul unui guvern de coaliţie PSD – PNL pentru că nu au majoritate in Parlament care să susţină impozitarea progresivă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut