noiembrie 29, 2022

PSD si PRO Romania uniti impotriva investirii noului guvern, Orban debordeaza de optimism (politic)

Faptul ca parlamentarii PSD nu vor vota Guvernul Orban este lesne de inteles, dincolo de amenintarile premierului demis Viorica Dancila care a afirmat ca cei care vor vota vor trebui sa plece din partid. De altfel, liderul PSD a transmis ca este obligatia parlamentarilor care au demis Guvernul sa gaseasca voturile necesare pentru investirea guvernului Orban. Daca initial USR-ul, prin Dan Barna, dorea sa se sustraga de la obligatia morala, de a da un guvern nou dupa ce au contribuit la caderea celui vechi, iata ca acum cel care se sutrage de la aceasta este liderul ProRomania. Victor Ponta. Acesta dupa negocierile cu presedintele PNL a decis ca parlamentarii sai sa nu voteze investirea Guvernului Orban.

rn

Cele doua partide PSD si Pro Romania au 202 parlamentari, respectiv 30 de parlamentari, iar pentru ca Guvernul sa poata fi investit sunt necesare de 233 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul total de parlamentari. In cel priveste pe premierul desemnat Orban debordeaza de optimism (politic), acesta este convins ca pe 4 noiembrie 2019 va obtine pentru guvernul sau, din care face parte si deputatul salajean Lucian Bode, investitura in Parlament.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *