noiembrie 26, 2022

Relația dintre PSD și PNL este din ce în ce mai tensionată. După ce s-au certat pe tema prețurilor la energia electrică, procentul de majorare a pensiilor a scos din nou la iveală “nepotrivirile de caracter” dintre cei doi parteneri.

Liderul soial-democraților, Marcel Ciolacu, a lansat un atac extrem de virulent la adresa colegilor din coaliția de guvernaree.

„Partenerii de coaliție trebuie să aibă decență! Ei nu pot să vină și să dea PSD indicații în ceea ce privește pensiile. Nu au acest drept moral.

După ce în 2021 nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor. După ce ne-au ținut închiși în case în timp ce ei beau și fumau prin birouri. După ce ne-au umilit părinții pe la ușile spitalelor fără acces la tratament. După ce au cumpărat vaccinuri de 1 miliard de euro cât pentru 10 populații, în timp ce pentru oameni nu erau bani.

Le cer un singur lucru. Să fie decenți! Această mascaradă trebuie să înceteze! Pensiile mici trebuie să crească cu mai mult de 15%, pentru ca oamenii să facă față creșterilor de prețuri provocate de liberalizarea haotică a energiei făcută tot de dreapta!”, spune Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

În aceeași manieră a sărit la gâtul liberalilor și social-democratul Bogdan Balasnicu, doar că pe tema aderării la Spațiul Schengen.

„Este deplorabil modul în care deputatul PNL Alexandru Muraru, erijat în intelectual, alege să speculeze tema Schengen și să atace nefondat Partidul Social Democrat! Parteneriatul politic actual, din care face parte și partidul său, ar fi trebuit să-i impună o minimă decență, cu atât mai mult cu cât România este în pragul unei reușite pe care o merită de multă vreme și care nu s-a materializat până acum din motive și interese exclusiv externe, acestea neavând nicio legătură cu PSD.

Dacă PNL era atât de performant, de ce n-a reușit integrarea României în Schengen până să vină PSD la guvernare? În fapt, progresul înregistrat pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen s-a produs cu PSD la guvernare și este rezultatul eforturilor susținute ale PSD, mai ales la nivelul familiei social-democrat europene, care a avut un rol decisiv în conturarea deciziei finale.

Poate ar fi fost util pentru Alexandru Muraru ca înainte să critice fără temei să fi vorbit cu fratele său, ambasadorul României în Statele Unite, ca să afle și să înțeleagă ce înseamnă parteneriat și interes național, dar și cum pozițiile critice de acest fel pot afecta interesele României.

Nu ar fi rău ca penelistul Muraru să-și asume public dacă vrea să fie un promotor al aderării României la Schengen sau doar un alt politician care pune bețe în roate și aruncă fumigene în spațiul public”, Bogdan Balasnicu.

Reacția a venit după ce vicepreședintele PNL Alexandru Muraru a declarat că amânarea aderării României la spațiul Schengen a fost determinată, printre altele, și de guvernările PSD din perioada 2017-2019.

”Politic, acesta este un mare obiectiv al PNL și al președintelui Iohannis. Spun PNL, deși suntem într-o largă coaliție guvernamentală, pentru că PNL este partidul care a militat cel mai vocal și cel mai eficient, ca să nu spun că și ideologic, în această ecuație, indiferent că am fost la putere sau în opoziție. Tot PNL a fost partidul care a condus România la momentul aderării la UE. Tot aici trebuie să spunem că multe dintre amânările pe Schengen au fost produse de unii care acum par că au înțeles ce vrea Europa de la noi. Nu vreau să aduc în discuție momentul din 2017 și guvernările PSD din perioada 2017-2019, dar până PNL nu a venit la guvernare în noiembrie 2019, nu cred că mai credea cineva în Schengen. Or la trei ani distanță de la acest moment, cred că avem foarte mari șanse. Și din punctul acesta de vedere, în cercetările noastre, ale PNL, asocierea aceasta cu Schengen și cu acest potențial succes ar putea fi, dacă acest lucru devine o realitate, o bună parte a discursului nostru politic și electoral în anii care vin”, a declarat liberalul, la RFI.

5 thoughts on “PSD și PNL, un mariaj plin de probleme

  1. De obicei liberalii spun numai tâmpenii dar, în problema majorării diferențiate a pensiilor au dreptate, e neconstituțională. Poziția PSD nu are logică păi, dacă pensiile ar putea fi mărite diferențiat atunci, ăluia cu 27000 lei pensie/ lună nu-i mări pensia cu 10 %, o majorare de 2700 e prea mare. Nu, i-o mărești cu 0,1 % dacă tot se poate diferențiat. Tot acest învârtit în jurul cozii este provocat de cota unică de impozitare, trebuie introdusă IMPOZITAREA PROGRESIVĂ, la fel ca-n STATE !

  2. Mai întâi -sper sa scapati de obiceiul pagubos de a nu publica comentariul. Fara suparare, dar cu domniile voastre mi s-a întâmplat mereu în ultima vreme! E păcat. Si frustrant. Mai ales pentru unul ca mine care a trait toate cenzurile posibile si imposibile. Pt. ca da, am o varsta care poate da marturie devremurile demult (sper) apuse…

  3. Mai întâi -sper sa scapati de obiceiul pagubos de a nu publica comentariul. Fara suparare, dar cu domniile voastre mi s-a întâmplat mereu în ultima vreme! E păcat. Si frustrant. Mai ales pentru unul ca mine care a trait toate cenzurile posibile si imposibile. Pt. ca da, am o varsta care poate da marturie devremurile demult (sper) apuse…Apoi voi incerca sa si coentez pt, ca-mi vine!

    1. Super! Sunteţi “profesionişti”! Nu mă deranjează ca mi-aţi mentionat numele real, că n-am nimic de ascuns, dar dacă tot exista opţiunea pentru psedonim ăn caseta pentru comentarii, iar eu optasem pentru opţiune, ( ca să zic aşa:), aş întreba că ce, că cum, că când:) sunteti serioşi: acum ori niciodata?

  4. Gata, ştiu! Aţi vrut să mă deconspitraţi (sau desconspirati, cum vă place vouă să spuneţi!) No, nu-i niciun bai, că înţeleg. Înţeleg afectele unora şi ale altora, când vine vorba despre politică… Că aşa e ea – politica, bat-o vina – nevricoasă, pătimaşă şi cu naturelul simţitor: îi spui oareşce, ceva, o nemica toată şi deodată-i sare ţandăra! Ba, pe deasupra, mai intră şi la gânduri şi din una în alta i se năzare că ceva… că altăceva… şi se gândeşte, se gândeşte până intră la bănuieli. Şi din bănuială-n bănuială – pică în ipohondrie… Ş-atunci să te ţii, nenică, şi nemica mişcă… Ferească Dumnezeu!
    …Cred că de aceea, micilor dictatori, cred că de aceea am găsit răspunsul. Cred că de aceea…
    În altă ordine de idei, cer iertare pentru greşelile involuntare din textul ( textele ) de mai sus, dar la o vârstă aşa “e” unii: insomniaci şi neatenţi…

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *