PSD Sălaj: USR-PLUS este un exemplu de cum NU TREBUIE făcută administrația

PSD Sălaj: USR-PLUS este un exemplu de cum NU TREBUIE făcută administrația

Alocarea unei locuințe ANL în municipiu a iscat tensiuni la nivel local, între PSD, pe de o parte, și USR, de cealaltă parte.

USR-iștii spun că beneficiara este fiică de primar și nu are probleme de natură financiară, în timp ce PSD-iștii le reamintesc că locuințele ANL sunt locuințe pentru tineri, nu locuințe sociale.

“Am observat în spațiul public o poziție nedreaptă a unui consilier local USR Plus vizavi de repartizarea unei locuințe ANL unei tinere care a ales, după finalizarea studiilor, să locuiască și să muncească în Zalău. Doamna consilier local, care ar trebui să încurajeze acest fenomen de atragere a tinerilor la nivelul reședinței județului, face doar acuzații nefondate, poate din necunoașterea legislației sau prin a nu recunoaște că proiectele respective au fost dezbătute și în cadrul ședințelor Consiliului Local, cu maximă transparență. Este nedemn pentru un ales al locuitorilor, pentru un cadru didactic la bază și chiar director al unei unități de învățământ să se manifeste în acest mod la adresa unei persoane, indiferent cum se numește sau de unde vine, folosind în mod trunchiat informațiile publice în scopul promovării imaginii personale.

Dacă memoria doamnei (Gabriela Carmen Olar, consilier local USR, n.red.) este cumva scurtă, îi reamintim că locuințele ANL NU sunt locuințe sociale, așa cum legea prevede. Aceeași lege stabilește criterii clare de obținere a unei locuințe, definite ca locuințe pentru tineri, în baza punctajelor obținute de fiecare solicitant.

Mai mult, la nivelul Primăriei Zalău există o comisie, a cărei componență doamna consilier USR o cunoaște foarte bine, alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Local aleși pe listele PNL, UDMR, PSD, din reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Zalău și consilieri juridici. Toate etapele și criteriile de acordare au fost publice și, repetăm, dreptul de a solicita o locuință nu poate fi îngrădit nimănui.

USR-PLUS este un exemplu de cum NU TREBUIE făcută administrația, vezi exemplu Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București și Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Poate ne explicați doamna consilier cum de dumnevoastră și soțul dumnevoastră, consilier județean (Nicolae Olar, n.red.), ați fost promovați în funcții politice la <pachet>.

Trebuie să înțelegeți chiar dacă sunteți USR -istă că drepturile unui tânăr de a avea un loc de muncă obținut prin concurs după absolvirea facultății, așa cum fiecare tânăr absolvent își dorește și poate obține, și o locuință la începutul drumului în orașul pe care l-a ales, nu poate fi îngrădit de nimeni”, este mesajul transmis de PSD Sălaj, după ce consilierul local USR a afirmat, public, că are o dilemă cu privire la alocarea respectivei locuințe. .

“Pe principiul 𝐬𝐚̆𝐫𝐚𝐜𝐚 𝐟𝐚𝐭𝐚̆ 𝐛𝐨𝐠𝐚𝐭𝐚̆ sau 𝐄𝐔 𝐜𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐯𝐨𝐭𝐞𝐳?!, atrag atenția asupra unei situații deloc singulare.

Dacă cunoașteți astfel de cazuri, vă rog să îmi spuneți, ca să știu cum să votez în ședința de Consiliu Local.

Pe lista tinerilor care solicită o locuință ANL, apare o tânără pe nume Cheșeli Romina Bianca.

Nu am nimic cu domnișoara, să ne înțelegem!

Probabil că îndeplinește criteriile dacă este pe lista. Am ceva cu faptul, că tatăl ei este nimeni altul decât domnul primar PSD din Cristolț.

Nici asta nu ar fi o problema.

Însă ce mă surprinde este că situația financiară a familiei nu este una deloc precară. Dacă citim declarația de avere a domnului primar, constatăm că familia deține o casă de 240 mp în Cristolț, un apartament în Cluj, mașini, un tractor, terenuri, depozit bancar, iar stimata mamă este profesoară și bibliotecară în acelaşi timp. Domnișoara a terminat facultatea și imediat a fost angajată la Registrul Agricol din Primărie.

Acum, întrebarea mea ar fi următoarea: cum votez?!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Gabriela Olar.

About Author

2 Comments

  1. Nica

    Tot ce spun pesedistii trebuie interpretat exact pe dos. PSD = mincinosi notorii.

  2. Marin

    Cu asa opozitie , coalitia poate dormi(fura) linistit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *