PSD Sălaj: Recorduri la veniturile medii, din pensii și salarii

Partidul Social Democrat anunță că s-au înregistrat două recorduri în privința veniturilor în timpul guvernării de stânga – pensia medie pentru limită de vârstă a depășit 500 de euro, în timp ce salariul mediu net a depășit 1.000 de euro.

Explicația acestor recorduri vine din creșterea de peste 15 la sută a salariilor de anul trecut, care a permis creșterea pensiei medii peste pragul de 500 de euro. În același timp, punctul de pensie a depășit pragul de 40% din salariul mediu net.

”Aceste date ne arată că dezvoltarea economiei prin investiții, care determină creșterea salariilor și implicit a contribuțiilor pentru bugetul de pensii reprezintă calea sănătoasă pentru creșterea pensiilor și pentru sustenabilitatea sistemului pe termen lung. Ca atare, proiectul PSD de a introduce salariului minim european în România va aduce o creștere a nivelului de trai și pentru pensionari, nu doar celor care muncesc. Conform datelor de la Casa Națională de Pensii Publice, pensia medie pentru limită de vârstă a fost în luna ianuarie 2.563 de lei (513 €). Conform datelor INS, la finalul anului trecut, în decembrie, salariul mediu net a fost 5.079 lei (1.016 euro) în creștere cu 15,5% față de aceeași lună a anului precedent. Implicit creșterea salariilor a condus, în ianuarie 2024, la creșterea veniturilor bugetare din contribuții sociale, cu 25,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform execuției bugetare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice”, se arată în informarea biroului de presă al PSD.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *