PSD Sălaj face lista măsurilor urgente pentru noul Guvern

1
540

La mai puțin de 24 de ore după căderea Guvernului Cîțu, social democrații sălăjeni au postat, în mediul online, o listă scută, cu 10 măsuri urgente pe care trebuie să le ia, în opinia lor, viitorul Executiv. La nivel central, PSD a anunțat foarte clar că nu dorește să ajungă la guvernare, optând categoric pentru alegeri anticipate.

Prima măsură din listă o reprezintă plafonarea prețurilor la energie electrică, gaze naturale, lemne de foc, combustibili încălzire, precum și scăderea imediată a facurilor la energia electrică până la -43%, scăderea imediată a facurilor la gaze naturale până la -23%, iar 6 luni să se mențină prețurile mici.

A doua măsură prevede compensarea facturilor plătite de consumatorii casnici și IMM-uri la nivelul din luna decembrie 2020.

Urmează subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul din luna decembrie 2020.

A patra măsură se referă la aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. Mai exact, adoptarea normelor metodologice, simplificare și debirocratizare.

A cincea măsură propusă e creșterea alocațiilor pentru copii, conform Legii 14/2020: pentru copiii din grupa de vârstă 2-18 ani de la 214 lei, la 300 lei (+ 40,2%), iar pentru copiii cu vârste între 0-2 ani și cei cu handicap de la 427 lei, la 600 lei (+40,5%) , de la 1 noiembrie 2021.

A șasea cerință e creșterea salariului minim general, de la 2.300 lei, cât e în prezent, la 2.550 lei de la 1 noiembrie 2021, respectiv la 2.740 lei, de la 1 ianuarie 2022. Pentru cei cu studii superioare, propunerea e 2.600 lei de la 1 noiembrie 2021, respectiv 3.000 lei , de la 1 ianuarie 2022.

A șaptea măsură cerută este creșterea pensiilor conform Legii 127/2019. Punctul de pensie să fie majorat de la 1.442 lei, cât e acum, la 1.600 lei, de la 1 noiembrie 2021 (+11 %), iar indemnizația socială minimă să crească de la 800 de lei la 1.000 lei de la 1 noiembrie 2021.

Gestionarea pandemiei -vaccinare, testare, 1.500 de paturi ATI în plus în 30 de zile, creșterea stocurilor de urgență, atragerea de personal medical- este cea de-a opta solicitare.

A noua măsură o reprezintă adoptarea sistemului de implementare a Planului Național de Rederesare și Reziliență.

Alocarea fondurilor la nivel local pentru finalizarea investițiilor cu fonduri europene și pentru funcționarea autorităților locale este cea de-a zecea măsură solicitată de PSD Sălaj de la viitorul Executiv.

Social democrații sălăjeni nu au prezentat însă și posibilele surse de finanțare pentru setul de măsuri urgente pe care le-au propus.

1 COMENTARIU

  1. „Nu vrem la guvernare”, dar vrem alegeri anticipate. Daca nu vreți la guvernare, de ce vreți anticipate?! Să le pierdeți?! Dacă credeți că sunteți capabili , trebuie sa ” vreți la guvernare”. Daca nu, renunțați la circ! Suntem sătui !

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.