PSD promite că va bloca majorarea salariilor parlamentarilor

Partidul Social Democrat se declară împotriva majorării salariilor demnitarilor. Membrii formațiunii spun că susțin actualizarea lefurilor pentru aleșii locali, motiv pentru care au și votat în Senat proiectul de lege care prevede acest lucru, dar se opun majorărilor salariale pentru parlamentari.

Pe site-ul propriu, PSD anunță că va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

“Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi  neadecvată, în actualul context economic”, afirmă social democrații.

De altfel, președintele Camerei Deputaților, social-democratul Sorin Grindeanu, a anunțat că majorarea salariilor parlamentarilor va fi blocată.

“PSD nu susține actualizarea salariilor parlamentarilor și ale altor șefi de instituții și va corecta în Camera Deputaților actul normativ dezbătut în Senat. Una este să actualizezi salariile aleșilor locali, prin raportare la salariul minim din 2021, și cu totul alta să crești salarii care se află deja la un nivel decent. Prin urmare, în Camera Deputaților, toate celelalte categorii de demnitari vor fi eliminate din actul normativ”, a declarat Sorin Grindeanu.

About Author

One Reply to “PSD promite că va bloca majorarea salariilor parlamentarilor”

  1. Promisiuni de doi bani. In Senat toti senatorii PSD, alaturi de cei din PNL, UDMR si AUR, au votat pentru marirea salariilor parlamentarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *