PSD numără angajații din ministerele pe care le conduce

În ministerele conduse de PSD, numărul angajaților a scăzut cu 997 de persoane față de noiembrie 2021, anunță, într-un comunicat de presă, social-democrații.

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la numărul de angajări făcute în sistemul public, după intrarea PSD la guvernare, facem următoarea precizare: Conform datelor oficiale raportate de Ministerul Finanțelor Publice, în intervalul noiembrie 2021 – martie 2022, în ministerele conduse de reprezentanții PSD, inclusiv aparatul Secretariatului General al Guvernului, numărul total de angajați a scăzut cu 997 de persoane, de la 135.517 posturi ocupate la 134.520”.

Reacția PSD a venit la scurt timp după ce premierul Nicolae Ciucă a cerut, în ședința de Guvern din 25 mai, reducerea cu 10 la sută a cheltuielilor din ministere.

„La fiecare minister trebuie să reducem cheltuielile cu 10%. Vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luați măsurile necesare astfel încât să ne încadrăm în acest procent”, a fost mesajul prim-ministrului.

PSD are nouă ministere: Ministerul Finanțelor, Ministerul Apărării, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului și Familiei, Ministerul Culturii, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății și Ministerul Agriculturii.

Liberalii au opt ministere (Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Energiei, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe, Ministerul Educației, Ministerul Digitalizării, Ministerul IMM-urilor și Turismului), iar UDMR are trei ministere (Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Sportului).

Salarii majorate considerabil pentru unii bugetari

Deputații au votat majorarea salariilor bugetarilor și a sporurilor unor angajați din ministere. Măriri de 50% pentru cei care lucrează cu fonduri externe rambursabile

În timp ce premierul cere reducerea chetuielilor în ministere, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat creșterea salariilor bugetarilor de la 1 iulie. Se vor majora, de semenea, și sporurile pe care le primesc unii angajați din ministere.

Concret, deputații PSD, PNL și UDMR au votat o mărire cu până la 50 la sută a salariilor și sporurilor pentru bugetarii din instituțiile sau autoritățile publice care lucrează cu fonduri europene.

Printr-un alt amendament adus la Legea salarizării, a fost votat și sporul de dirigenție, o majorare de zece la sută a salariului de bază pentru profesori, învățători, antrenori. Această majorare le-a fost promisă dascălilor de la 1 ianuarie 2022, dar a fost amânată până luna viitoare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.