PSD cere “guvernare responsabilă, nu populism”

Bugetul nu trebuie abordat în mod populist, spun reprezentanții PSD, într-un comunicat de presă, referindu-se inclusiv la măsura privind creșterea pensiilor.

“Coaliția trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu punem în pericol stabilitatea bugetară. Ne amintim cu toții cât de precauți și neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creștere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situația politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reușit să reparăm unele aberații din PNRR, precum limitarea creșterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu. Coaliția are obligația să țină cont și de problemele altor categorii profesionale și sociale care au nevoie de intervenție guvernamentală. Eu voi face o recomandare sinceră și de bun-simț colegilor de guvernare liberali: să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului. Să ne comportăm rațional ca să avem resurse și pentru alte categorii sociale și profesionale. Trebuie să fim cinstiți și aproape de toți românii. O măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noștri să fie protejați și mai bine, este reglementarea pieței energetice. Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât prețul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Și încă mai așteptăm din partea ministrului Energiei soluții corecte și concrete. Trebuie să abandonăm grija față de piața liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese și niște băieți deștepți. Și aici a trebuit să punem pe agenda coaliției diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaților din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieței energetice și stabilirea unui preț cât mai mic, bun pentru români și economie. Sfatul meu este să fim responsabili împreună până la capăt și să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism”, spune Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

2 thoughts on “PSD cere “guvernare responsabilă, nu populism”

  1. Datorită unor astfel de politicieni, pensia românului este deabia un sfert din salariu, scandalos de puțin. În schimb, pensiile speciale sunt mai mari decât salariul, aici nu trebuie responsabilitate. Pe vremea lui Ceaușescu, toti aveau pensia trei sferturi din salariul cel mai bun pe care l-ai avut în timpul activității, atunci nu existau pensiile speciale !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut