septembrie 28, 2023

PSD – acuzat că a vrut să-i vandă pe pensionari

0

Trei comune sălăjene se află pe lista intocmită de PSD, prin care social-democraţii au cerut 127 de miliarde de lei in schimbul votului la Legea pensiilor.
Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, susţine că au existat negocieri iniţiate de PSD pe Legea pensiilor, iar grupul PD-L a primit un mail prin care social-democraţii solicitau, in 15 septembrie, acordarea de bani din rezerva bugetară pentru diverse colegii. “In ziua in care se desfăşura dezbaterea la Legea pensiilor a fost solicitarea danşilor să li se acorde nişte sume din rezerva bugetară pe colegiile danşilor şi au şi transmis la grup la noi solicitările”, a spus liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader. Roberta Anastase a ţinut să precizeze că este de datoria sa să “demaşte blatul PSD cu pensiile oamenilor”, menţionand că PSD “a incercat să şantajeze PD-L soli-citand 127 de miliarde de lei, pentru ca oamenii care i-au asigurat lui Victor Ponta şefia partidului să fie răsplătiţi”.
Este de menţionat faptul că toate aceste atacuri pedeliste vin după ce PSD a acuzat-o pe Roberta Anastase că a fraudat votul la Legea pensiilor. La momentul votului, conform inregistrărilor video, in sală erau prezenţi doar 80 de deputaţi ai puterii, iar legea a trecut cu 170 de voturi.

ŞIMIŞNA, CUZĂPLAC ŞI SOMEŞ ODORHEI PE LISTA LUI ANASTASE
Pe listele făcute publice de către Roberta Anastase se regăsesc şi trei comune sălăjene, toate cu primari PSD. Someş Odorhei şi Şimişna, din colegiul deputa-tului Iuliu Nosa, şi Cuzăplac, din colegiul deputatului Lucian Bode. Conform listei respective, Şomeş Odorhei urma să primească 25.000 de lei, Şimişna 75.000 de lei şi Cuzăplacul 100.000 de lei. Iuliu Nosa, spune că “lista invocată de Roberta Anastase conţine amendamentele PSD la Legea bugetului pe 2010; şi pentru a incerca să iasă imoral din acuzaţiile care i s-au adus la votul Legii pensiilor, aceasta a făcut public că PSD a solicitat 127 de miliarde de lei”. Deputatul sălăjean a incercat să explice că nu a fost vorba de niciun şantaj pesedist şi că “votul exprimat a fost in noaptea de 15 septembrie, iar ceea ce vehiculează Roberta, că au pri- mit de la PSD, e un mail primit in 17 septembrie. Ori dacă pui anumite condiţii, intai trebuie să ţi se ofere şi după aia să dai”. “Imi pare totuşi rău că avem un astfel de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a subliniat Nosa.

Bode: “E un lucru josnic”
Deputatul puterii, Lucian Bode, nu cunoaşte listele pu-blicate de Roberta Anastase, totuşi le transmite social-democraţilor că “dacă ei aveau argumente puteau rămane să-şi susţină pană in capăt argumentele, nu să umble cu tot felul de tertipuri”. “Nu vreau să comentez cum au apărut listele, dar dacă este adevărat, e un lucru josnic ce au făcut. Să condiţioneze plecatul din cameră, cu nişte bani aruncaţi in comunele PSD”, a declarat Bode. Acesta mai spune că are “solicitări de fonduri pentru comunele PSD din colegiul Şimleu-Silvaniei, ca Meşenii de Jos, Cuzăplac, dar la vedere, nu aşa cu condiţionări pe sub masă”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut