Catedrala din Jibou, cu hramul „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”, a fost marti, 21 aprilie, arhiplina de credinciosi care si-au intampinat cu dragoste si bucurie episcopul. P.S. dr. Petroniu, inconjurat de un sobor de preoti, a oficiat slujba arhiereasca si a rostit un cuvant de invatatura care a captivat intreaga asistenta. Episcopului i s-a facut o primire foarte frumoasa de catre prescolarii de la Gradinita „Prichindel”, imbracati in costume populare, precum si de elevii de la Scolile „Lucian Blaga”, „Octavian Goga” si Liceul „Ion Agarbiceanu”. La avenimentul arhieresc au participat primarul orasului, Eugen Balanean si deputatul Iuliu Nosa
Dupa incheierea slujbei arhieresti, cei prezenti au fost martorii unui moment emotionant. Este vorba de un schimb de stafeta intre P.C. Ioan Neamtu, care a condus Protopopiatul Jibou timp de aproape 20 de ani si P.C. Dan Dragan, noul protopop de Jibou. P.S. Petroniu a elogiat atat activitatea protopopul Ioan Neamtu, cat si pe cea a noului protopop, Dan Dragan care, tot marti, a fost hirotonit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta cruce.
Dan Dragan s-a nascut in data de 10 iunie 1963 in Jibou si a absolvit Seminarul si Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. Din anul 1988, a slujit in Parohia Cuceu, iar din anul 2002 a fost preot si preot paroh la Catedrala Ortodoxa din Jibou.