septembrie 24, 2022

Protestele initiate de romanii din strainatate au cuprins toata tara

Marile proteste de vineri si de sambata din Bucuresti, initiate de romanii din Diaspora, au fost puternic sustinute de cetatenii din foarte multe orase importante, care au organizat mitinguri de sustinere a celor din Capitala la care au participat zeci de mii de oameni Cele mai mari manifestatii din afara Bucurestiului au fost la Cluj, Brasov, Sibiu, Iasi, Timisoara.  La Clu-Napoca s-a scandat în Piata Unirii "Jos dictatura", "Jos Guvernul", "Nu scapati", ”Hotii" si "Tradatorii".La Sibiu, oamenii au mers la proteste cu steaguri si vuvuzele, dar si pancarte cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, rezistenta devine datorie" sau "Suntem generatia de sacrificiu. Am crescut fara jucarii si fara lumina. Nu luati voi zâmbetul copiilor nostri ca murim cu voi de gât". Sibienii au scandat "Nu vrem sa fim condusi de hoti", "PSD ciuma rosie" si "Anticipate".si la Timisoara oameniu s-au adunat în Piata Victoriei si au cerut demisia Guvernului Dancila. Manifestantii au mers în centrul Timisoarei cu steaguri tricolore si cu pancarte cu mesaje precum “PSD, ciuma rosie”, “Toti pentru justitie”, “Rezistam” sau “Guvern de hoti si de mafioti”. Au scandat lozinci ca “Afara cu hotii din tara”, „Pâna la capat”, „Iesiti din casa, daca va pasa”, „Hotii” sau “Demisia”.La Iasi, în Piata Unirii, protestatarii au format, ca de fiecare data, un cerc, având cu ei steaguri ale României si ale Uniunii Europene. Oamenii au venit cu vuvuzele si cu pancarte pe care sunt scrise mesaje precum: "Afara, afara cu PSD din tara!", "Jos Guvernul!", "PSD, ciuma rosie!" sau "Vrem Justitie, nu coruptie!".

rn

Patriarhia Romana
face un apel pentru
pace sociala 

rn

Patriarhia Româna se arata îngrijorata de violentele din timpul protestelor din Piata Victoriei si îndeamna la pace si dialog.
“Întreaga tara este îngrijorata de evenimentele recente soldate cu violente ale caror victime sunt atât civili, cât si forte de ordine. Biserica Ortodoxa Româna, neutra din punct de vedere politic, dar sensibila la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al pacii sociale” îndeamna la rugaciune, pace, dialog si coresponsabilitate sociala. Ura, violenta si polarizarea societatii nu sunt benefice pentru tara.
Îndemnam preotii si credinciosii Bisericii Ortodoxe Române sa savârseasca rugaciuni pentru pacea si unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi. În acelasi timp, trebuie încurajate si cultivate dialogul si coresponsabilitatea, pentru binele României”, se arata într-un comunicat de presa transmis sâmbata de Patriarhia Româna, a doua zi dupa ce jandarmii au intervenit în forta, cu gaze lacrimogene si tunuri de apa în Piata Victoriei.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.