Proteste la Registrul Comerțului. Angajații ies în stradă

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federatia Publisind și la Blocul Național Sindical, organizează azi, 23 aprilie, începând cu ora 13:30, mitinguri de protest în toate județele țării. Angajații vor ieși în fața instituțiilor, nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

Protestele au loc din cauza “inechităților salariale și a discriminării angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”, spun sindicaliștii.

Aceștia cer de la Guvernul României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, având în vedere faptul că “ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție”.

Totodată, angajații solicită și acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *