Protest spontan și la APIA Sălaj

Angajații din cadrul APIA Sălaj trec și ei la proteste, pe fondul nemulțumirilor salariale. Marți, 12 decembrie, la ora 10.00, aceștia întrerup activitatea, timp de o oră.

Oamenii susțin că personalul din teritoriu al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură beneficiază în acest moment de drepturi salariale mai mici comparativ cu personalul din aparatul central al APIA și cer să beneficieze de salarii similare cu cele ale colegilor.

Angajații spun că protestele vor continua în zilele următoare, luându-se în calcul deplasarea la Bucureşti şi pichetarea Ministerului Agriculturii, până la rezolvarea acestei solicitări.

“Funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, membri ai Federației Naționale a Sindicatelor APIA, continuă protestele prin grevă japoneză între orele 10 și 11 în fiecare zi. Funcționarii sunt nemulțumiți din cauza faptului că, deși sunt foarte performanți, având o rată de absorbție a fondurilor europene de peste 96% în fiecare an, iar volumul de muncă este foarte mare, salariile acestora acestora au rămas la nivelul anului 2015. Mai mult decât atât, aceștia consideră că se află într-o situați de discriminare, APIA fiind singura Agenție din MADR care se află pe grilă teritorială. În cazul în care grila salarială nu va fi uniformizată, membrii Federației Naționale a Sindicatelor Apia afiliată la CNS Cartel Alfa vor intensifica formele de protest, mergând pănă la grevă”, au transmis protestatarii.

Activitatea cu publicul nu va fi afectată de protestele angajaților.

“În activitatea instituției nu există blocaje, iar fluxurilor de lucru sunt parcurse normal în vederea autorizării și efectuării plăților, atât în sectorul zootehnic cât și vegetal. APIA continuă efectuarea plăților aferente Campaniei 2023 în același ritm susținut, astfel încât toți beneficiarii să primească în timp util banii cuveniți”, anunță, într-un comunicat de presă, Directorul General APIA, Cornel Turcescu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *