Protest in fața Primariei Zalau

Un grup de peste 30 de locatari ai blocului de locuințe sociale C3, din Dumbrava, au protestat ieri dimineața în fața Primariei Zalau. Motivul care i-a facut pe aceștia sa iasa în strada a fost ca vechea administrație condusa de Radu Capîlnașiu le-a spus ca îi va muta pe toți locuitorii din blocul C3 în baracile de pe strada Spicului din Zalau. Oamenii sunt speriați la gândul ca vor fi mutați în ghetou. Cei peste 30 de protestatari, toți locuitori ai blocului C3, s-au strâns în fața Primariei Zalau în jurul orei 10.30. Ei au cerut sa coboare primarul Ionel Ciunt în strada ca sa vorbeasca cu ei. 

“Noi am primit apartamentele în urma cu 15 ani. Atunci nu era nimic acolo. Ne-am pus geamuri din banii noștrii, ne-am tras apa și canal separat de cel de la oraș, tot din banii noștrii. Ne-am mobilat, am facut copii. Avem copii la liceu, în facultate, au diplome, studii, unul dintre noi are un copil care e premiant la școala în clasa I. Ne ploua în bloc și sunt probleme în bloc, dar nu concepem sa mergem pe strada Spicului în baraci. Noi am mers sa vedem baracile, dar ne-am crucit. Vedeți ca eu am 1,60 înalțime, iar baraca aia unde vor sa ne mute e puțin mai mare decât mine. Cum sa îmi bag eu acolo mobila și tot ce mai am? Cum sa îmi cresc copilul pe strada Spicului. A fost la noi în vizita Claudiu Bîrsan când era vice și s-a mirat de cum arata camerele noastre. Suntem romi, dar suntem curați, nu facem scandal și avem grija de acel bloc. Toți muncim, platim totul la zi, nu avem nicio restanța de plata. Nu acceptam sa fim mutați pe strada Spicului”, a explicat pentru toata lumea, în fața Primariei Zalau, liderul protestatarilor. stop_coloana

Ionel Ciunt i-a primit pe protestatari în Sala Avram Iancu a Primariei Zalau

Dupa doar zece minute de protest, din primarie a ieșit o doamna alaturi de mai mulți polițiști locali și le-a spus protestatarilor ca primarul Ionel Ciunt va sta de vorba cu ei. Zis și facut. 30 de persoane au invadat primaria și au mers în sala Avram Iancu. Acolo i-a întâmpinat Dan Curea, șeful Direcției Tehnice din Primaria Zalau. Dupa ce au clarificat situația cu Dan Curea, și-a facut apariția și primarul Ionel Ciunt. A urmat apoi un dialog între liderul protestatarilor și Ionel Ciunt. Protestatarii și-au expus problemele în fața primarului. Ionel Ciunt a tranșat repede situația.
“Sunt trei variante pentru a rezolva problema. Prima varianta este sa renovam blocul și sa va mutam pe voi de acolo. A doua varianta este sa renovam blocul cu voi în bloc. A treia varianta este sa nu mai renovam nimic sau sa veniți voi cu o alta propunere. Eu nu decid decât dupa ce ma consult cu voi. Luați aceste trei variante, analizați-le și ne întâlnim zilele urmatoare pentru a vedea ce și cum facem. Eu va propun, ca sa nu mai veniți toți aici și sa va pierdeți timpul de la locul de munca, sa trimiteți prin delegați trei persoane care sa va reprezinte la Primaria Zalau. Noi vom discuta cu cei trei și vom gasi o soluție pentru rezolvarea problemei”, le-a spus Ionel Ciunt.
Locuitorii blocului C3 au fost mulțumiți de înțelegerea cu primarul Ionel Ciunt și au plecat din Primaria Zalau spre locurile lor de munca, pentru ca majoritatea dintre aceștia au serviciu.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *