Protest comun al salariatilor din Michelin si Tenaris

Protest comun al salariatilor din Michelin si Tenaris

Metalurgistii afiliati la Federatia Sindicala “Metarom” au pichetat, vineri, simultan, sediile prefecturilor din mai multe judete ale tarii, printre care si Salajul, cerand pastrarea locurilor de munca, implicarea statului in problemele din economico-sociale din metalurgie si asigurarea comenzilor pentru garantarea unei activitati productive normale.
La nivel local, la actiunea de protest au participat salariati de la Michelin Romsteel Cord si TenarisSilcotub, care au afisat lozinci precum “Vrem sa traim si sa muncim in Romania” si “Vrem salarii decente”. “Cerem ca salariatii din metalurgie sa nu mai fie trimisi in somajului tehnic, sa creasca venitul real din sector, iar statul sa intervina pentru cresterea gradului de ocupare si pentru reducerea somajului, prin masuri concrete si relevante”, ne-a declarat Alexandru Rus, prim-vicepresedinte al Federatiei “Metarom” si liderul Sindicatului “Metalurgistul” din Silcotub.
Potrivit spuselor sale, in fabrica de tevi, fiecare salariat este trimis, pentru o saptamana pe luna, in somaj tehnic. “Nu sunt comenzi. Tocmai de aceea, solicitam Guvernului sa directioneze bani inspre investitii importante, precum cele in infrastructura ori in construirea centralei nucleare, fapt care ne-ar asigura si noua de lucru”, a mai spus Rus.
Reamintim ca, incepand de astazi si pana in 21 aprilie, cei aproape 1.000 de angajati de la Silcotub vor intra in somaj tehnic, ca urmare a reducerii comenzilor si a ajustarii productiei. Si, spuneau vineri cei prezenti, activitatea va fi intrerupta, din nou, in primele doua saptamani din mai. Nici la Romsteel Cord efectelele negative ale crizei nu au intarziat sa apara. Dupa cum ne-au declarat unii protestatari, in luna aprilie, fabrica va lucra la doar 30-40% din capacitate.
Sirul protestelor organizate de catre metalurgistii romani va continua dupa Pasti, a precizat Rus.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *