ianuarie 29, 2023

Protejati copiii de pericolele Internetului!

Un consortiu format din Organizatia “Salvati Copiii” Romania, Positive Media si Centrul Focus a demarat, in colaborare cu mai multe ministere, un proiect, sigur.info, menit sa puna copiii si tinerii la adapost de site-urile de pe Internet nerecomandate varstei lor. Proiectul face parte dintr-un program mai amplu al Comisiei Europene, intitulat Safer Internet Plus, si isi propune sa combata continuturile ilegale de pe internet printr-o retea integrata de linii telefonice directe prin care oricine sa poata raporta aceste continuturi. De asemenea, la dispozitia copiilor, parintilor si profesorilor va fi pus un Helpline, unde acestia vor putea sa adreseze intrebari si sa propuna recomandari privind modalitatile de a evita continutul ilegal si daunator al unei pagini de internet. Helpline-ul va fi lansat in 10 februarie, cand vor fi anuntati si castigatorii concursului national cu tema “Familia mea Internauta”, organizat pentru marcarea celei de-a VI-a editii a Zilei Sigurantei pe Internet. Copiii se pot inscrie in acest concurs pana pe 5 februarie, accesand site-ul www.sigur.info, de unde vor primi toate informatiile necesare participarii la competitie. Premiile concursului sunt asigurate de un mare operator de telefonie mobila.
Pe site-ul www.sigur.info se mai pot gasi sfaturi pentru copii de diferite varste, sfaturi pentru parinti, dar si liniile Helpline si Hotline.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut