Multe localuri din Zalau au listele de meniu incomplete, iar bucatariile nu sunt tocmai in regula. Cantare fara verificare metrologica sau produsele expirate sunt la ordinea zilei
Controalele comisarilor de la Protectia Consumatorilor la pensiuni si la unitatile de alimentatie publica continua pana la sfarsitul acestei luni. Actiunea de ieri la care a participat si presa, au fost verificate cateva astfel de unitati din Zalau. S-a inceput cu Terasa Unicum unde a fost gasit un litru de iaurt expirat, un kilogram de carne fara elemente de identificare, iar in lista de meniu unele produse nu aveau trecut gramajul. Societatea risca un avertisment.
Pensiunile au fost putin mai „puricate”, fiind controlate si camerele. Pensiunea „La Gradina” a avut prima vizita a comisarilor. Aici, in camere nu erau pregatite paharele si prosoapele pentru clienti, la receptie nu erau afisate preturile practicate pentru inchirierea camerelor, iar la bucatarie nu exista un cantar verificat metrologic. Fiind la primul control, patronul va primi doar un avertisment.
O amenda cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de lei risca Pensiunea „Ramona” unde 18 kg de carne nu aveau elemente de identificare. Cantarul de la bucatarie nu era bun deoarece nu poate fi verificat metrologic, la unele preparate din lista de meniu nu erau trecute gramajele, in restaurant nu era pus afisul „in acest spatiu este permis fumatul”, iar Certificatul Unic de Inregistrare nu era afisat la loc vizibil. Patronul va trebui sa prezinte la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Salaj actele de provenienta a carnii.
O alta pensiune cu nereguli este „Da Mario”. Si aici, listele de meniu erau incomplete in ceea ce priveste gramajele si unele produse nu aveau afisat pretul. La bucatarie s-a gasit lapte expirat, iar mezelurile din frigider nu prezentau termenul de valabilitate.