Proprietarul unui câine periculos și agresiv, amendat cu 10 mii de lei de Poliția Animalelor

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o stradă din localitatea Șimleu Silvaniei se află un câine din categoria celor periculoși și agresivi, lăsat liber și nesupravegheat, care manifesta un comportament agresiv față de trecători.

Din investigațiile efectuate, polițiștii au identificat proprietarul câinelui periculos ca fiind un bărbat de 30 de ani, din localitatea Agrij, care ar fi abandonat câinele în localitatea Șimleu Silvaniei, lăsându-l fără hrană, apă și adăpost.

Totodată, polițiștii au constatat că proprietarul nu a declarat câinele la poliție, obligație ce îi revine conform prevederilor legale privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și nici nu și-a respectat obligația de a-i acorda animalului asistență medicală, încălcând astfel prevederile legii privind protecția animalelor.

Astfel, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor trag un semnal de alarmă cu privire la săvârșirea unor astfel de fapte și atenţionează cetățenii cu privire la faptul că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 3.000 şi 12.000 de lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *