Una dintre cele mai importante structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, Poliția Municipiului Zalău, rămâne fără conducere stabilă după ce foști și actuali șefi au promovat în carieră.

Marius Stupar, șeful IPJ Sălaj, a declarat pentru Graiul Sălajului că funcția de șef, respectiv cele două funcții de adjuncți la Poliția Municipiului Zalău vor fi scoase la concurs pentru că expiră împuternicirea actualului șef, comisar-șef Cristian Florin Lupu, iar adjunctul Călin Rolnic a fost admis în magistratură.

”Imediat ce primim aprobările necesare, vom scoate funcțiile de conducere la concurs. Nu ne putem împotrivi promovării în carieră a colegilor noștri. Rezultatele lor vorbesc de la sine și eu îi felicit pentru parcursul lor”, a declarat șeful IPJ Sălaj.

Primul care a promovat în carieră a fost șeful Poliției Municipiului, subcomisarul Stelian Crăciun. A obținut funcția de conducere în noiembrie 2021, cu nota 9.83, concurs cu care s-a încheiat la acel moment și seria împuternicilor la conducerea instituției. Anul trecut, în luna iunie, Stelian Crăciun a promovat concursul pentru funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În locul său, la conducerea Poliției Municipiului a fost împuternicit Cristian Lupu, adjunct împuternicit în locul Violetei Pencu, pensionată în 2022. Doar că și împuternicirea acestuia expiră.

Călin Rolnic, subcomisar care a obținut prin concurs funcția de adjunct la Municipiu, în luna octombrie 2019, părăsește IPJ Sălaj.

După o experiență de peste 12 ani în diferite structuri ale Poliției, cu media 8,68, Călin Rolnic a fost admis în Magistratură și așteaptă Decretul privind numirea în funcție de către Președintele României. De remarcat că, din 800 de candidați, Călin Rolnic se clasează în primii 20 la nivel național.

Experienţa sa profesională demonstrează un progres continuu și eforturi susținute, după cum a spus șeful IPJ Sălaj.

Călin Rolnic are 34 de ani, este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox (2009), apoi al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București- Ordine și Siguranță Publică (2012). Odată cu absolvirea, este repartizat ca ofițer D.G.P.I-S.J.P.I. Sălaj. În 2017, promovează ca ofițer specialist D.G.P.I.- Serviciul Autoprotecție București, iar după șase luni promovează ca șef Birou protecție Internă –D.G.P.I-S.J.P.I. Sălaj. În anul 2018 devine ofițer specialist la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, ulterior este împuternicit ca adjunct al șefului IPJ Sălaj. În 2019, devine prin concurs adjunct la Poliția Municipiului.

Având în vedere nota obținută la examenele de admitere în Magistratură, cel mai probabil își va putea alege instanța în care va profesa ca magistrat.