februarie 9, 2023

Proiectul Tinerilor Profesionisti in judetul Salaj

Azi, 11 februarie 2009, Proiectul Tinerilor Profesionisti va fi prezentat si in judetul Salaj. Unitatea Centrala pentru Reforma in Administratie, prin reprezentantii Luiza Miniosu si Dragos Pop vor prezenta beneficiile pe care le ofera programul pentru tinerii care doresc sa dezvolte o cariera in administratie. La intalnire va participa si Mihaela Bujor, manager public in cadrul Institutiei Prefectului Judetului Cluj, care a absolvit programul YPS si a urmat studiile celei mai prestigioase scoli de administratie din Franta – Ecole Nationale d@Administration (ENA) Paris.
Prezentarea are ca grup tinta reprezentantii administratiei publice care doresc sa angajeze pe viitor manageri publici, mass-media locala si nu in ultimul rand tineri absolventi de studii superioare, sub 35 de ani, care doresc sa se inscrie in proiect.
In prezent, in Romania au absolvit cursurile acestui program si lucreaza in administratie pe partea de reforma 220 de manageri publici. Majoritatea managerilor publici au fost angajati in ministere sau alte institutii centrale, 21 isi desfasoara activitatea in prefecturi, 12 in servicii publice deconcentrate si 10 in diferite consilii judetene.
Schema Tinerilor Profesionisti (Young Professionals Scheme – YPS) reprezinta o initiativa semnificativa, finantata de Uniunea Europeana prin programul Phare si este implementata de un consortiu format din trei institutii europene cu expertiza in domeniul formarii profesionale.
Obiectivul central al proiectului este sa creeze sisteme de recrutare si selectie, de instruire, evaluare si plasare pe posturi.
Bursierii sunt tineri absolventi cu diploma de licenta sau echivalenta ai cu cea de studii superioare de lunga durata, cu sau fara experienta de munca si care au maximum 35 de ani la data de 24 mai 2009. Acestia vor urma acelasi program ca si stagiarii in primul an de studiu, din luna mai 2009 si pana in luna noiembrie 2009. La sfarsitul programului de formare in Romania, isi vor continua apoi pregatirea pentru o perioada de pana la 10 luni in centre de excelenta in una din cele 15 state vechi membre ale Uniunii Europene inainte de a-si relua activitatea in cadrul administratiei publice din Romania.
Stagiarii pot fi tineri functionari publici sau personal contractual din sectorul public, cu diploma de studii universitare de licenta, avand cel putin un an de experienta in sectorul public si maximum 35 de ani la data de 24 mai 2009. Absolventii programului YPS vor fi repartizati in pozitii de management in cadrul administratiei publice, unde vor trebui sa lucreze ca functionari publici pentru o perioada de cel putin 5 ani.
Termenul limita de depunere a dosarelor pentru inscriere este 27 februarie. Detalii se pot accesa pe www.yps.ro sau la tel. 021 314 60 66.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut