Proiectul sălăjean ”VReau la muzeu” ajunge în Timișoara

0
44

Muzeul Național al Banatului organizează vernisajul expoziției de realitate virtuală ”Dacica 3D”, vineri, 19 noiembrie, la ora 12,00. Expoziția este parte a programului ”VReau la muzeu” destinat valorificării patrimoniului cultural prin intermediul tehnologiilor moderne și derulat de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

”Având un caracter inedit programul <VReau la muzeu> presupune colaborarea cu mai multe muzee din țară, iar elementul specific este dat de faptul că sunt expuse modelele 3D ale bunurilor culturale aparținând colecțiilor muzeelor participante. Prima expoziție din cadrul programului este consacrată unei teme de actualitate și încearcă să surprindă aspecte definitorii ale civilizației dacice. Realizate de specialiștii Muzeului Național al Banatului, modelele 3D ale artefactelor dacice sunt expuse într-o sală de expoziții, recreată printr-o aplicație de realitate virtuală, oferind o experiență imersivă și interactivă. Astfel, vizitatorul are posibilitatea să intre virtual în această sală unde poate interacționa cu piesele expuse, le poate apropia pentru a vedea anumite detalii decorative sau de realizare, întreaga vizită fiind însoțită de informații aferente tematicii expoziției”, arată managerul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, dr. Corina Bejinariu.

Și pentru ca aventura călătoriilor virtuale în trecut să fie una de neuitat, doar în 15 noiembrie, cu ocazia vernisajului, vizitatorii din Timițoara pot trăi experiența unui tur virtual 3D al Castrului roman de la Porolissum sau pot face o plimbare cu trăsura prin centrul Zalăului de la începutul secolului XX.

Expoziția poate fi vizitată în perioada noiembrie-decembrie 2021.

VReau la muzeu. Dacica3D este un proiect al Muzeului Național al Banatului și al Muzeului Județean de Istorie și Artă-Zalău și oferă vizitatorilor șansa de a descoperi istoria locală altfel decât au fost obișnuiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.