Proiectul privind organizarea alegerilor in 27 septembrie, adoptat de Senat

Proiectul de lege privind organizarea alegerilor locale in data de 27 septembrie a fost adoptat marti, 7 iulie, de catre senatori. Initiativa legislativa a trecut cu 81 de voturi “pentru”, 8 voturi “impotriva” si 39 de abtineri.

Autoritatea Electorala Permanenta precizeaza ca perioada electorala aferenta alegerilor locale din acest an va incepe cel mai tarziu la finalul lunii, mai exact pe data de 29 iulie, urmand ca la data de 2 august sa fie constituit Biroul Electoral Central. În ceea ce priveste aliantele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui între partide politice sau aliante politice la nivel judetean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelasi nivel, decât dintr-o singura alianta electorala. La alegerile locale din 2020, aliantele electorale se înregistreaza la biroul electoral de circumscriptie judeteana, pâna cel târziu in data de 11 august .

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 18 august

Birourile electorale de circumscriptie vor fi constituite la data de 8 august, data de la care vor putea fi înregistrate aliantele electorale si vor putea fi depuse candidaturile, iar perioada de depunere a candidaturilor urmeaza sa se încheie in data de 18 august, birourile electorale de circumscriptie urmând sa constate ramânerea definitiva a acestora in data de 24 august.
Campania electorala va începe în data de 28 august si se va încheia în sâmbata care preceda data alegerilor, respectiv în data de 26 septembrie, ora 7.00.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *