decembrie 9, 2022

Proiectul de buget pe 2020 vine cu cateva surprize. Ministerul lui Bode primeste mai multi bani. O sa avem tunel pe Meses?

Ministerul Finantelor a publicat marti, 17 decembrie 2019, pe site-ul institutiei, proiectul de buget pe anul 2020. Acesta este construit pe o crestere economica de 4,1% si un deficit de 3,58% din produsul intern brut. Ministerul Apararii va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult, în conditiile în care Trump a cerut statelor NATO sa-si mareasca bugetul de aparare, iar Iohannis a executat ordinul, inca inainte de a-i se da "binecuvantarea" pentru un al doilea mandat de presedinte al Romaniei.

rn

De asemenea, bani în plus vor veni si la Ministerul Transporturilor, unde sef este salajeanul Lucian Bode, care l-a ajutat foarte mult pe premierul Orban, atat in campaniile electorale de la europarlamentare si prezidentiale, cat si la trecerea motiunii impotriva Guvernului Dancila. Presa centrala scrie ca ministerul de la care de obicei se luau bani la rectificarile bugetare, acum va avea un plus de 500 de milioane de lei. Sa speram ca astfel vom avea in sfarsit tunelul Meses pentru autostrada Transilvania facut.

rn

Conform Digi24.ro, minsterele care pierd banii sunt: Ministerul Dezvoltarii, care pierde 4,18 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii 2,9 miliarde de lei, iar cel al Sanatatii 3,3 miliarde de lei. De asemenea, vedem ca, sub guvernarea PNL, si Ministerul Mediului pierde 1,8 miliarde de lei, asta in contextul in care mediul ar trebui sa fie o prioritate.

rn

Pentru a evita întârzierea adoptarii bugetului pe 2020, din cauza lipsei majoritatii din Parlament, Guvernul Orban îsi va asuma raspunderea pe legea bugetului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *