Proiecte de peste 50 de miliarde pentru turism si microintreprinderi

0

Din informatiile primite de la Oficiul Judetean de Plati Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj (OJPDRP) aflam ca, in sesiunea din septembrie – octombrie 2008, au fost depuse proiecte pe Masura 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi non-agricole si pe Masura 313 – incurajarea activitatilor din turism. Au fost selectate si au devenit eligibile un numar de sase proiecte: doua proiecte pe turism si patru proiecte pe Masura 312. Proiectele pe turism au fost depuse de Consiliul local al comunei Balan, obiectivul fiind construirea unei pensiuni agro-turistice in zona de agrement “Gradina Zmeilor”. Celalalt proiect apartine unei societati din Boghis si are ca obiectiv tot construirea unei pensiuni de trei margarete/stele. Valoarea totala a celor doua proiecte este de 1.987.293 Ron.
Cele patru proiecte selectate si devenite eligibile pe Masura 312 vizeaza investitii pentru microintreprinderi. Astfel, in Chiesd, se acorda sprijin pentru cresterea capacitatii de furnizare a serviciilor in mediul rural prin achizitionarea de utilaje noi. In Valcau de Jos, proiectul include servicii sanitar-veterinare prin construirea unui dispensar cu dotarile aferente. Tot prin masura antementionata (312), la Nusfalau, va fi construita o statie pentru Inspectie Tehnica Periodica (ITP) si atelier de reparatii auto, iar in Hereclean va lua fiinta o hala de productie confectii metalice si articole de feronerie. Valoarea totala a celor patru proiecte este de 3.051.462 Ron. Dintr-o discutie cu dl. Domitian Bente, director adjunct al OJPDRP Salaj, am aflat ca in momentul de fata se lucreaza la evaluarea proiectelor depuse in ultima sesiune a anului trecut (noiembrie-decembrie) pe Masurile 121- Modernizarea exploatatiilor agricole, 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole, 322 – Renovarea si dezvoltarea satelor, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se cunoasca proiectele selectate. Ziarul nostru va va tine la curent cu rezultatele evaluarii proiectelor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut