Proiecte cu fonduri guvernamentale şi europene la Vârşolţ

1
698

În condiţiile unor venituri bugetare reduse, administraţia locală din Vârşolţ a găsit soluţia fondurilor guvernamentale şi a celor europene pentru dezvoltarea comunei.

Potrivit primarului Breda Lajos, recent s-a finalizat licitaţia pentru desemnarea firmei care va reabilita şcoala gimnazială cu clasele I-IV, printr-o finanţare de circa 800.000 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrările urmează să înceapă în luna martie.

Tot prin PNDL se va reabilita dispensarul uman din Vârşolţ, şi în acest caz fiind finalizată licitaţia pentru desemnarea constructorului. Aici este vorba de un proiect de 900.000 de lei.

Şi sediul primăriei a fost reabilitat prin PNDL, lucrarea fiind terminată recent. Valoarea investiţiei este de 1,1 milioane de lei.

În final, un al patrulea proiect finanţat prin PNDL este cel prin care va fi realizat un nou pod peste râul Crasna, în valoare totală de 1,1 milioane de lei. Licitaţia pentru acest proiect este în curs de derulare, podul urmând a asigura trecerea peste Crasna a căruţelor şi utilajelor care merg la terenurile agricole.

Printr-un proiect cu fonduri europene va fi modernizată şi grădiniţa cu program prelungit, în care cei mici vor putea servi şi masa. Şi pentru acest proiect, în valoare de un milion de lei, licitaţia este în desfăşurare.

Primarul Breda Lajos spune că există însă şi unele probleme la proiecte aflate în derulare.

Sala de sport care ar trebui realizată de către de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) va fi scoasă din nou la licitaţie, iar la proiectul de introducere a canalizării, aflat pe ultima sută de metri, au apărut probleme, după ce firma care îl realizează a intrat în insolvenţă.

“Suntem uneori certaţi de cetăţeni pentru proiectele care nu merg aşa cum ar trebui, fără ca oamenii să înţeleagă că nu este vina noastră. Sunt situaţii care nu depind de noi. Noi ne străduim să aducem bani în comună, în condiţiile în care veniturile bugetare sunt foarte mici”, conchide Breda Lajos.    

Nu în ultimul rând, pentru viitor administraţia locală îşi doreşte introducerea gazului şi iluminatului public cu leduri în comună.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.