Proiecte cu bani europeni la Zalău

Fondurile europene vor fi principala sursă de finanțare a proiectelor de dezvoltare a municipiului Zalău, spun autoritățile locale.

Conducerea Primăriei, reprezentată de primarul Ionel Ciunt și de viceprimariul Teodor Bălăjel, alături de reprezentanți ai Direcțiilor Tehnice și Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, a avut, marți, o întâlnire cu reprezentanți ai Agenției de Devoltare Regională Nord-Vest. Principalele subiecte abordate au fost proiectele Primăriei Municipiului Zalău în curs de implementare, precum și viitoarele proiecte de dezvoltare pe care administrația locală le are în vedere și pentru care dorește să acceseze fonduri europene.

Principalele domenii care au intrat în discuții în vederea elaborării de noi proiecte de dezvoltare sunt mobilitate urbană, spatii verzi, regenerare urbană, creșterea eficienței energetice pentru clădirile publice și rezidențiale, infrastructura școlară, digitalizare și dezvoltare economică.

”Am avut, astăzi, o întâlnire utilă cu reprezentanții Agenției de Devoltare Regională Nord-Vest, în cadrul căreia am discutat proiectele pentru care Primăria Municipiului Zalău dorește să acceseze bani europeni. Sunt proiecte de dezvoltare importante pentru Municipiul Zalău, în toate domeniile, de la mobilitate urbană la spații verzi și regenerare urbană, creșterea eficienței energetice pentru clădirile publice și rezidențiale, infrastructură școlară, digitalizare și dezvoltare economică. Fondurile europene sunt principala sursă de finanțare a proiectelor de dezvoltare a orașului, a declarat primarul Ionel Ciunt, după întâlnirea de marți.

Potrivit proiectului de buget pe anul 2022, care va fi supus joi votului consilierilor locali, Zalăul va avea anul acesta la dispoziție circa 165 de milioane de lei pentru investiții. Pentru secțiunea Dezvoltare se alocă suma de 111.991.050 lei, care se suplimentează însă și cu banii proveniți din împrumutul bancar angajat, în sumă de 53.580.480 lei, împrumut contractat pentru asigurarea cofinanţării şi contribuţiei Municipiului Zalău la proiectele de infrastructură cu finanţare europeană. Rezultă astfel un buget de dezvoltare în anul 2022 în valoare de 165.571.530 lei. Pentru secțiunea Funcționare, municipalitatea a prevăzut aproape 162 de milioane de lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *