Proiect Phare pentru cinci scoli salajene

In cinci unitati de invatamant din judet a fost lansat, ieri, concomitent, un proiect educativ national finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2006. Este vorba despre proiectul “Retea de educatie civica pentru copii si tineri”, initiat de Asociatia “Salvati Copiii” Alba Iulia, in care au fost cuprinse 50 de scoli din zece judete ale tarii. In Salaj, acest proiect include: Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” Zalau, Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai” Zalau, Liceul de Arta “Ioan Sima” Zalau, Scoala Gimnaziala “Horea” Simleu Silvaniei si Scoala “Gheorghe Sincai” din Bobota.
Dupa cum preciza, ieri, cu ocazia lansarii proiectului la Scoala “Mihai Eminescu”, profesoara Zamfira Marincas (care este si ce raspunde de proiect in aceasta scoala), scopul acestuia este de a dezvolta la elevi simtul civic. Cum? Printr-o serie de activitati in care vor fi implicati, deopotriva, elevi si cadre didactice, si care se vor desfasura pana in octombrie, cand se finalizeaza proiectul. Printre aceste activitati se numara o tabara de educatie civica, ce se va desfasura la Strungari – Cugir, in patru serii a cate 30 de participanti. De la Scoala “Mihai Eminescu” vor fi selectati pentru aceasta tabara 7 elevi din clasele III – VIII. De asemenea, trei cadre didactice de aici vor beneficia, prin acest proiect, de formare gratuita in meseria de animator socio-educativ, in conditiile in care – spunea Zamfira Marincas – de anul viitor, o diploma care sa ateste competente de animator va fi obligatorie pentru orice cadru didactic care doreste sa se implice in activitati extrascolare (organizare de excursii, coordonarea unor proiecte si altele).
In cadrul aceluiasi proiect va avea loc si un festival, “Cetatea copiilor”, ce se va desfasura in perioada 7 – 13 iunie si va implica formatii artistice din toate cele 50 de unitati implicate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *