februarie 6, 2023

Proiect imobiliar de peste un milion de euro

Firma de constructii Complex Service Zalau deruleaza o investitie de 1,3 milioane de euro in construirea unui bloc de locuinte in cartierul Bradet. Lucrarile au demarat in luna aprilie a anului trecut, urmand a fi incheiate in vara lui 2009, ne-a declarat Emanoil Gardan, managerul general al dezvoltatorului imobiliar.
Potrivit spuselor sale, acest prim proiect imobiliar al societatii include un bloc cu doua scari si trei etaje, format din 29 de garsoniere si apartamente, cu suprafete cuprinse intre 40 si 120 de metri patrati, spatii comerciale (500 mp), birouri (160 mp), curte cu parcare pentru viitorii locatari. Fiecare scara este prevazuta cu lift. “Cele noua garsoniere si apartamentele cu doua, trei si patru camere sunt construite si urmeaza a fi finisate respectand standarde peste medie. Am vrut sa ofer potentialilor clienti locuinte moderne, superioare unora deja existente pe piata”, explica Gardan.
La momentul demararii proiectului, dezvoltatorul miza pe continua expansiune a cererii pe piata imobiliara din Zalau. Criza financiara a dat, insa, peste cap planurile managerului general, care admite ca se afla, asemeni altor constructori, intr-o situatie delicata: “Pretul pe metru patrat a ajuns la 750 de euro, de la 1.000 de euro cat era inainte de criza, motiv pentru care dezolvatorii imobiliari nu au vandut mai nimic in ultimele patru luni. As putea sa vand la pret de producator, dar nu mi s-ar renta deloc”. In aceste conditii, managerul Complex Service este decis sa astepte pana ce problemele de pe piata imobiliara se vor domoli, iar pretul locuintelor isi va reveni. “La pretul de acum, vor vinde doar acei dezvoltatori care sunt sever afectati de lipsa de lichiditati. Eu nu sunt presat financiar, asa ca nu ma grabesc sa vand. Complex Service are in derulare contracte in valoare de 3 milioane de euro, ce vizeaza constructii de drumuri si poduri, precum si constructii industriale si civile”.
Emanoil Gardan are incredere ca, dupa ce criza va disparea, cererea de spatii locative va reveni la normal. Si, mai spune acesta, daca normele de creditare nu vor fi reglementate, iar accesarea unui credit imobiliar va fi, in continuare, restrictionata, cele 29 de apartamente vor fi date in chirie.
Complex Service Zalau a realizat, in 2007, o cifra de afaceri de 8,23 milioane de lei, pentru anul ce abia s-a incheiat estimand o crestere de circa 5-10 procente.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut